(video) Euro NCAP: Cât de sigure sunt noile Mercedes-Benz EQC şi CLA, Skoda Kamiq, SsangYong Korando, BMW Z4, Audi A1 şi Ford Focus

Astăzi, organizaţia Euro NCAP lansează noi calificative de siguranță pentru șapte modele de mașini proaspăt lansate: pentru primul SUV electric al Mercedes-Benz și a doua generaţie CLA, noul Kamiq, a patra generație SsangYong Korando, cel mai nou BMW Z4 şi Audi A1.

În plus, modelul Ford Focus, testat deja în 2018, a fost reevaluat în urma unor mici actualizări ale automobilului. Toate cele șapte mașini au obținut calificări de cinci stele din cinci posibile.

Numărul de SUV-uri și crossovere continuă să crească în Europa, atrăgând noi şi noi clienţi din întreaga lume. Noul Korando este un SUV din segmentul C şi a devenit prima maşină produsă în Coreea care a obţinut un rating de top la testele Euro NCAP. Bine echipat și cu sistem de frânare automată ca dotare standard, rezultatele testelor îl face deopotrivă cu concurenții săi.

Iar grupul Volkswagen a lansat Skoda Kamiq, un frate pentru SEAT Arona și Volkswagen T-Cross. Experţii Euro NCAP spun că noul Kamiq este de fapt un Scala “pe steroizi” şi cu gardă mare la sol, de aceea a obţinut un rating de cinci stele şi a arătat rezultate similare ca şi cele ale modelului testat la început de an.

De cealaltă parte, Mercedes-Benz a intrat pe piața electrică cu SUV-ul de lux EQC. Acesta este primul model din gama EQ a mărcii, iar ratingul obţinut îi va creşte popularitatea bine, cu o clasificare de cinci stele și performanțe bune la tot pasul. EQC face parte dintr-o tendință în creștere față de vehiculele electrice cu baterii și se alătură lui Jaguar I-PACE și lui Audi e-tron printre mașinile testate de Euro NCAP. Apropo, şi Tesla Model X va fi evaluată la sfârșitul acestui an.

Rezultate bune au fost obținute și de alți nou-veniți. Ultimul Mercedes-Benz CLA a obținut un rezultat remarcabil, punctând peste 90 la sută în trei din cele patru domenii de siguranță evaluate de Euro NCAP. Iar roadster-ul cu două locuri al celor de la BMW, noul Z4, a marcat bine peste tot; mai ales protecția sa împotriva pietonilor vulnerabili a fost deosebit de impresionantă, datorită unui capote activ care se ridică atunci când un pieton este lovit.

Alternativa Audi pentru modele MINI, noul A1, a avut la fel rezultate bune în testele de siguranță. Fiind o mașină de cinci stele în 2010, a doua generație a hatchback-ului compact repetă cea mai bună notă în raport cu cele mai noi cerințe de testare ale Euro NCAP, datorită în parte sistemelor Audi Pre Sense Front şi AEB care sunt standard.

În cele din urmă, Ford Focus a obținut deja cinci stele în 2018, dar protecția sa antișoc pentru scaunele din față a însemnat că nu poate valorifica rezultate bune pentru sistemul său de frânare automată. Ford a îmbunătățit designul scaunelor și tetierelor, iar mașina demonstrează acum o bună protecție în cazul în care ar fi lovită din spate și este recompensată pentru performanțele sale excelente ale sistemului AEB în zone urbane. Rezultatul este un scor general îmbunătățit, care reafirmă faptul că Focus este o mașină de familie integrală cu caracteristici de siguranță deosebite.

Rezultatele testelor:

Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!

Vezi precedenta sesiune de teste: (video) Euro NCAP: Cât de sigure sunt noile Tesla Model 3, DS 3 Crossback, Mercedes-Benz B-Class şi GLE, Skoda Scala şi KIA Ceed

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/