Servodirecţie hidraulică şi motor Euro 5?! Caracteristicile detaliate ale noului AURUS Senat

Automobilele de marcă AURUS din garajul prezidenţial de la Kremlin deja au împlinit un an de când sunt conduse pe drumuri publice, însă iată că abia acum a fost emis un act de aprobare a tipului unităţii de transport (Одобрение типа транспортного средства – ОТТС, în rusă) prin care se permite în mod oficial lansarea producţiei în serie.

Documentul a fost emis pentru sedanul Senat S600 şi limuzina Senat L700, are un termen nelimitat de valabilitate, dar se aplică numai unui lot de 150 de autoturisme (cel mai probabil va fi extins). Prin intermediul acestuia avem acces la unele detalii şi caracteristici despre care nu am cunoscut anterior.

FOTO: nami.ru

Certificatul include detalii despre patru versiuni ale modelului Senat. Interesant este că toate au fost proiectate ca “un vehicul cu scop special pentru a proteja viața și sănătatea șoferului și pasagerilor”.

Sedanul standard măsoară 5.630 mm în lungime, 2.018 mm în lățime și 1.717 mm înălțime, iar cifra pentru ampatament constituie 3.300 mm. Versiunea de bază are codul industrial 4123 şi reprezintă un vehicul cu sistem de tracţiune integrală şi un corp neblindat, a cărui greutate minimă este de 3.035 de kg (3.490 kg este cea maximă permisă).

Versiunea identificată sub codul 412301 are la fel un sistem de tracţiune integrală, dar este blindată și prin urmare are o greutate minimă de 5.420 de kg (5.965 kg este cea maximă permisă).

O a treia versiune este sub codul 412302 şi reprezintă un sedan neblindat şi cu sistem de tracţiune spate, care are o greutate de 2.585 de kg (2.930 kg este cea maximă permisă). Pentru prima dată se află despre o astfel de configurație pentru că anterior nu s-a menţionat nicăieri şi astfel nu se exclude că în cele din urmă va exista în serie şi un astfel de model, poate mai accesibil.

A patra versiune descrisă sub codul 412312 este limuzina L700 şi prezentată aici doar în variantă blindată. Se deosebeşte de un Senat S600 printr-o lungime de 6.630 de mm, un ampatament de 4.300 mm, o înălţime de 1.716 mm şi o greutate de 6.340 kg (maximă 6.900 kg).

Toate automobilele mai au ecartamente egale de 1.700 mm pe ambele punţi şi nu pot fi dotate cu un cârlig de remorcare.

Vezi şi: (video) Cum a fost făcut AURUS Senat. Imagini din procesul de producţie a maşinii

Toate versiunile modelului AURUS Senat au aceeași unitate de propulsie hibridă. Motorul este de model NAMI-4123 (V8 de 4.4 litri), montat longitudinal, cu sistem de injecție directă marca Bosch şi două turbo compresoare. Gazele de eşapament sunt prelucrate şi emanate prin tocmai trei tobe! Poate consuma benzină cu cifră octanică minimă 98 şi produce 598 CP (la 5.500 rpm)/880 Nm (între 2200-4750 rpm). Corespunde standardului de emisii Euro 5!

Cutia de viteze este una automată cu 9 trepte (plus cea pentru marşarier), produsă de compania rusească KATE şi în care este integrată un electromotor sincron cu magneți permanenţi ce produce o putere vârf de 63 CP (nominală 38 CP).

O baterie litiu-ion a fost instalată în spaţiul consolei posterioare, între osie şi capătul maşinii, fiind produsă de compania elveţiană Enertech int. Elementul cântăreşte 104 kg, are o capacitate de 16 Ah și o tensiune de lucru de 250-350 volți.

Se menţionează în context că automobilele nu sunt de tip plug-in hybrid şi nu pot fi încărcate de la o sursă externă de energie. În schimb, motorul electric poate acţiona ca un demaror-generator pentru pornirea benzinarului, poate funcţiona paralel cu acesta pentru un impuls suplimentar de putere, iar V8-ul poate încărca în timpul funcţionării bateria sus menţionată.

Vezi şi: (video) Preşedintele Lukaşenko are o nouă limuzină blindată de top! Nu, nu e AURUS Senat

La fel, toate automobilele au suspensii independente pe ambele punţi şi nu există nici un fel de perne de aer. De asigurarea unui confort vor răspunde nişte arcuri şi amortizoare pe bază de gaz. La fel pe ambele punţi există nişte stabilizatoare anti ruliu.

Cât de ciudat nu ar fi, însă servodirecţia notată este una hidraulică! Mecanismele de frânare conţin discuri ventilate pe toate roţile. Sistemul de tracţiune integrală are un ambreiaj electromagnetic controlat electronic responsabil pentru conectarea punţii faţă.

Documentul ne mai spune că toate automobilele sunt echipate cu anvelope de aceeași dimensiune 255/55 R20. Totuşi, pe cele mai “uşoare” maşini au un indice W (ceea ce înseamnă că pot fi utilizate fără probleme până la viteze de 270 km/h şi au o sarcină admisă de 1.060 de kg), iar pentru cele blindate sunt proiectate unele cu indice T (până la 190 km/h și 1.900 de kg respectiv).

Vezi şi: (video) Ofertă pentru preşedintele Erdogan: „Cumpăraţi un elicopter AURUS şi primiţi o maşină gratuit”

Caracteristicile dinamice nu sunt indicate cu părere de rău, însă atunci când a fost prezentat în premieră la Salonul Auto de la Moscova am aflat despre o acceleraţie 0-100 de km/h în 6.0 secunde (cu cel mai uşor sedan). Viteza maximă îi este limitată la 250 de km/h.

În schimb, certificatul ne mai spune despre o listă de dotări pe care le poate avea un Senat. Printre ele se numără: dispozitiv de apel automat la urgență (inclusiv în cazul detectării unei răsturnări); sistem de monitorizare a presiunii în pneuri; sisteme electronice ESC și BAS (asistenţă la frânarea de urgenţă); sistem combinat de ventilare, încălzire si climatizare; centuri de siguranță în trei puncte; airbag-uri frontale pentru șofer și pasagerul din dreapta, airbag pentru genunchii şoferului, airbag-uri laterale de tip cortină; scaune reglabile electric cu funcție de încălzire; monitoare pentru sistemul multimedia; geamuri şi cortine acţionate electric; sistem de blocare centralizată a uşilor; oglinzi retrovizoare externe cu funcţie automată anti orbire, încălzire și ajustare electrică; sistem soft close pentru toate uşile (inclusiv pentru cea a portbagajului); coloană de direcție cu reglare electrică pe înălţime şi adâncime; încălzire pentru volan; oglindă retrovizoare interioară cu funcţie automată anti orbire; măsuţe pliante; frigider; prize 230V; prize 12V; port USB pentru încărcare și un altul pentru transmiterea de date; sistem autonom de încălzire a habitaclului şi a motorului înainte de pornirea acestuia; dispozitiv de comunicare; sistemul anti-derapaje (ETS); asistent de menţinere a vehiculului în pantă; sistem de camere la 360 de grade şi de la înălţimea unui zbor de pasăre; senzori de parcare faţă/spate; cheie cu funcție de control a sistemului de alarmă și de acces fără aceasta; uşă a portbagajului acţionată electric ce poate fi deschisă/închisă de la distanţă; oglinzi iluminate în parasolare; mânere iluminate pentru portiere; iluminare a zonei de intrare/ieşire din automobil; parbriz/lunetă cu încălzire; senzor de ploaie; control separat al sistemului multimedia în partea posterioară a cabinei; Bluetooth și Wi-fi; etc.

La comandă se pot instala mai multe corpuri de iluminat de culoare albastră (semnalizare specială) şi mai multe opţiuni pentru protecţie.

Emiterea OTTS înseamnă că AURUS Senat va deveni în cele din urmă un automobil de serie. Recent, prețul oficial a fost anunțat, chiar la deschiderea primului showroom: cel puțin 18.000.000 de ruble (circa 250.000 de euro). Tot atunci ni s-a comunicat că marca are deja înregistrate peste 500 de precomenzi.

Mai nou, dintr-un interviu publicat chiar astăzi de Vedomosti, aflăm că în anul care vine doar până la 50 de maşini (din până la 200) vor putea fi vândute cu amănuntul. Pentru anul 2021 se planifică creşterea cifrei până la 500 şi ulterior cu timpul până la 5.000 de unităţi. Astfel de volume de vânzări vor fi posibile după lansarea producției de modele AURUS la capacitatea uzinei Ford Sollers din Ielabuga.

După 2021-2022, SUV-ul AURUS Komendant, care la fel se pregăteşte pentru debut şi certificare, ar putea fi asamblat de unul singur şi în Emiratele Arabe Unite.

Vezi şi: Câteva companii sunt împotriva introducerii maşinilor mărcii AURUS în Europa. Motivul se ascunde în denumire

Sursă: Autoreview

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/