/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/DOC/ Mirosul urât din Chișinău: Ce arată raportul Agenției Mediului, după prelevarea probelor la apă din r. Bâc

missing
04 septembrie 2019, ora 17:21

Raportul Agenției Mediului efectuat în baza probelor la apa din Bâc arată că râul este poluat de apele deversate din Stația de Epurare. Angajații Agenției au luat probe la apă din trei locuri nr. 1 – deversarea apei după procesul de epurare din stație; nr. 2 – amonte (izvorul râului) și nr. 3 – aval (punctul de vărsare) și au constatat că unii poluanți sunt prezenți în cantități care depășesc normele admisibile. 

Spre exemplu, Consumul Chimic de Oxigen (CCO) este depășit de circa 2,6 ori; cantitatea de Azot Amoniacal (N/NH4) este depășită de 43 de ori, iar cea de detergenți, de circa 50 de ori.

„S-a constatat că deversarea apelor uzate neepurate de la Stația de Epurare are un impact negativ asupra calității apei din râul Bâc”, este concluzia specialiștilor de la Agenția de Mediu.

Subiectul mirosului urât din Chișinău este cercetat de Poliție și Procuratură. Azi au fost făcute controale inopinate la Stația de Epurare din Chișinău. Acum două zile, Procuratura Generală a anunțat că pe acest caz au fost pornite două procese penale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram