‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCompania Zernoff dezminte informațiile: Uzina funcționează în ciclu închis și asigură o siguranță completă...

Compania Zernoff dezminte informațiile: Uzina funcționează în ciclu închis și asigură o siguranță completă a mediului

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În urma declarației făcute de Secretara de Stat a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Iuliana Cantaragiu, care a menționat că „mirosul urât care persistă de câteva zile în Chișinău ar proveni de la deversarea în stația de epurare a deșeurilor fabricii Zernoff”, uzina de producere a etanolului Zernoff a emis un comunicat potrivit căruia: „uzina funcționează în ciclu închis, ceea ce permite excluderea trimiterii fracției lichide către stațiile de tratare”.

„Comentariile mai multor foști oficiali care apar în mass-media, potrivit cărora defectarea instalațiilor de tratare de la Chișinău ar putea fi legată de deșeurile lichide provenite din producția de etanol, nu sunt adevărate. Din octombrie 2016, uzina de producere a etanolului Zernoff a trecut la un ciclu de producție închis, care a exclus complet trimiterea fracției lichide către stațiile de tratare. Tehnologia a eliminat, de asemenea, posibilitatea tehnică de a arunca orice deșeuri în râu. Acest lucru, a fost confirmat prin verificări oficiale periodice care au fost efectuate în situații similare în anii precedenți. Noi înșine suntem locuitori ai Chișinăului și considerăm absolut inacceptabil deversarea oricăror deșeuri în râu. Ne îngrijorează faptul că, cei responsabili recurg la dezinformare, iar speculațiile capătă statut de informații veridice. Vom organiza ziua ușilor deschise pentru a arăta cum funcționează uzina”, a declarat Dementii Smokvin, director de producție la Zernoff.

În comunicat emis se mai menționează că, a fost soluționată complet problema de colectare și reciclare a produselor secundare. În acest scop, compania a investit în jur de 7 milioane de euro și, împreună cu parteneri din Germania, a instalat cele mai moderne echipamente cu tehnologii inovatoare.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›