‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCreditul polonez de 100 milioane de euro ar putea fi folosit pentru procurarea stațiilor...

Creditul polonez de 100 milioane de euro ar putea fi folosit pentru procurarea stațiilor de epurare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

„Creditul polonez” de 100 milioane de euro, un proiect prăfuit și uitat într-un sertar din Guvern, ar putea fi renegociat, iar beneficiarii ar putea fi companiile de producere care au nevoie de stațiile de epurare. Subiectul a fost discutat astăzi, 4 septembrie, la Guvern în cadrul prezentării informațiilor despre măsurile ce se întreprind pentru combaterea mirosului neplăcut din Chișinău, scrie deschide.md.

Prim-ministrul Maia Sandu s-a adresat ministrului Agriculturii, Georgeta Mincu, cu o solicitare de a găsi resurse „ce nu au fost folosite, din credite, până acum”.

„Examinați posibilitatea să creați o linie de creditare din care ar putea să se împrumute companiile care nu au suficiente resurse ca să-și cumpere stațiile de epurare. Dar, lucrurile nu pot continua la nesfârșit. Aceste companii contează pe faptul că statul este slab, că nicio instituție nu merge până la capăt”, a declarat premierul.

Ministrul Agriculturii a spus că pentru săptămâna viitoare este preconizată o întrevedere cu Ambasadorul Poloniei la Chișinău.

„Am convenit să discutăm în ce măsură „creditul polonez”, care a fost cândva discutat pentru dezvoltarea economică, poate fi realocat pentru susținerea antreprenorilor în dotarea lor cu stațiile de epurare”, a menționat Mincu.

În 2014, Guvernul Poloniei a aprobat acordarea unui credit de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova, ulterior a solicitat însă renegocierea acordului de împrumut în vederea reducerii în jumătate a sumei. În baza acestui acord, se presupunea că întreprinderile agricole din Moldova vor putea achiziționa diverse utilaje, echipamente şi servicii pentru dezvoltarea şi modernizarea afacerilor. Contractele urmau a fi încheiate de către antreprenori din Polonia şi agenți economici din Republica Moldova.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›