image
Sursa foto: greeka.com

Ţara invadată de oameni în vacanţă şi cât de rea este situaţia localnicilor care nu mai au unde să stea

Închirierile pe termen scurt, practicate în mod uzual de turişti, au dus la o lipsă a spaţiilor de cazare şi la creşterea chiriilor în mai multe locuri din lume, scrie Businessmagazin.ro.

Efectele au fost în special resimţite pe insulele mici din Grecia, unde comunităţile locale sunt invadate, în timpul verii, de turişti, potrivit BBC.

Insula Paros are o populaţie de doar 13.000, în vreme ce numărul vizitatorilor - care creşte an de an - este de 32 de ori mai mare: 421.418 în 2017.

Potrivit site-ului de analiză Inside Airbnb, există 2.435 spaţii de cazare pe insulă listate pe platforma de închirieri, 82,9% dintre acestea fiind case sau apartamente.

Procentajul Grecilor deţinători de apartamente se ridică la 74%, una dintre cele mai ridicate rate din Europa. Este uzual ca o familie să deţină chiar mai multe proprietăţi, unele fiind destinate chiar închirierii.

O situaţie similară este din Corfu, unde costul lunar al unui apartament cu două camere a crescut de la 200 de euro peste 500 de euro în doar 5 ani.

Pe măsură ce platformele de închiriere precum Airbnb devin tot mai populare, localnicii care stau în chirie sunt rugaţi de proprietari să elibereze spaţiul pentru a putea fi listat. Căutarea unui nou apartament a devenit o problemă extrem, în condiţiile în care cererea depăşeşte cu mult oferta.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: