Amendă uriașă pentru YouTube pentru că a colectat datele personale ale copiilor

Platforma video YouTube va plăti o amendată între 150 și 200 de milioane de dolari către autoritatea americană pentru comerț FTC pentru că a colectat datele personale ale copiilor sub 13 ani.

Foto: libertatea.ro

YouTube a ajuns la un acord pentru plata unei amenzi între 150 milioane și 200 milioane dolari pentru a ajunge la o înțelegere în acest caz, scrie Politico.

Platforma este acuzată că a colectat ilegal datele minorilor și le-a utilizat în scop comercial fără a avea acordul părinților în acest sens.

YouTube a încălcat astfel o lege din 1998 – Childrens Online Privacy Protection Act – care interzice colectarea de date personale despre copii fără ca părinții să-și dea acordul. Aceasta ar fi cea mai mare amendă pe care un gigant din domeniul IT o primește în ultimii cinci ani pentru încălcarea acestei legi.

Până în prezent cea mai mare amendă pentru încălcarea acestei lege a fost de 5,7 milioane dolari pentru foarte populara aplicație chineză TikTok, scrie libertatea.ro.

Sunt voci care spun că intervalul vehiculat acum pentru YouTube: 150-200 milioane dolari, este mic dacă se ține cont de gravitatea încălcărilor și de veniturile obținute de YouTube. Suma ar fi cam cât veniturile publicitare ale YouTube pe 2-3 luni.


Pub