Deputatul Petru Frunze, despre petiția câtorva angajați ANTA: „Voi adresa o plângere procuraturii și CNA să investigheze nu doar plângerea falsă, dar și schemele corupte din ANTA”

Deputatul ACUM, Petru Frunze, susține că plângerea câtorva angajați ai Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), adresată prim-ministrei Maia Sandu prin care susțin că sunt atacați „cu regularitate de către exponenții coaliției”, în special de către Petru Frunze, este falsă și se va adresa către Centru Naținal Anticorupție (CNA) să investigheze atât petiția, cât și „schemele corupte din ANTA”.

Foto: UNIMEDIA

„Cuibul corupților din ANTA scriu plângeri false pe numele meu, autorul fiind cu identitate falsă. Voi adresa o plângere procuraturii și CNA să investigheze nu doar plângerea falsă, dar și schemele corupte din ANTA. Am deranjat în ultima perioadă, trebuie cumva să se manifeste în stilul lor. Am solicitat public să își prezinte demisia directorul și secretarul de Stat, Bucătaru Sergiu, pentru că au distrus acest domeniu și au transformat ANTA în viziunea transportatorilor drept o instituție coruptă”, a scris Petru Frunze pe pagina sa de facebook.

De asemenea, deputatul respinge acuzațiile precum că funcția de director al ANTA este promisă lui Grigore Cotorobai, cumătru și consăteanul deputatului ACUM Petru Frunze, iar funcția de Director adjunct al Agenției lui Darie Radu, contra unei sume de 45 000 euro și taxei lunare de 5000 de euro, pe care urmează să o adune agajații ANTA.

„Nu am nici un consatean și nici un cumetru angajat la ANTA, nu am solicitat nimănui să angajeze un nou director, deoarece urmează să fie concurs. Am un singur obiectiv, distrugerea monopolului, oferirea condițiilor calitative în transportul de pasageri, inclusiv activitatea autocarelor Primăriei satului Puhoi”, a mai adăugat parlamentarul.

Amintim că câțiva angajați ai ANTA au scris o petiție către prim-ministra Maia Sandu în care se plâng că sunt atacați „cu regularitate de către exponenții coaliției”, în timp ce în cadrul instituției lucrează „oamenii onești, corecți și profesionali”. De asemenea, cei de la ANTA susțin că funcția pentru șefia instituției i-a fost „promisă lui Grigore Cotorobai, cumătru și consăteanul deputatului ACUM, Petru Frunze”.

În reacție, Guvernul Republicii Moldova neagă acuzațiile aduse și susține că concursul pentru alegerea șefului ANTA va fi public, iar Executivul va asigura maximă transparență în proces.

„Acuzația adusă este falsă. Cu regret, constatăm că la ANTA a fost format un cuib de persoane corupte care au pus în aplicare cele mai odioase scheme de corupție și de delapidare a banului public, neglijând în totalitate interesul cetățenilor. Concursul pentru șeful ANTA va fi public și Guvernul va asigura maximă transparență în proces”, a declarat seviciul de presă al Guvernului pentru UNIMEDIA.


Pub