(foto) Premieră mondială: Noul Lamborghini Sián – primul supercar hibrid al mărcii

Premieră mondială absolută de la compania Lamborghini, una pe care o vom vedea cu ochii noştri deja peste câteva ore. Noul Lamborghini Sián este prima maşină super sport hibridă din gama mărcii, deşi extra limitată, dar şi cel mai puternic Lamborghini din istorie!

Italienii nu s-au grăbit să-i anunţe preţul şi de ce să o facă dacă toate cele 63 de exemplare în care va exista au fost vândute!

Foto: autoblog.md

Noul Lamborghini Sián reprezintă primul pas făcut de marca italiană în procesul de electrificare. Denumirea îi înseamnă în dialectul Bolognese „bliţ, sclipire sau fulger”, ceea ce denotă prima electrificare a unei mașini de-a sa de serie. Modelul este şi primul automobil din lume în care se foloseşte un supercondensator pentru hibridizare.

Maşina este făcută pe baza modelului Aventador şi adoptă agregatul V12 natural aspirat pentru a forma o unitate de propulsie complet nouă. Un motor electric alimentat de un sistem electric de 48 V, care produce 34 CP, a fost încorporat în cutia de viteze pentru a oferi un răspuns imediat și o performanță îmbunătățită. Află mai multe pe AutoBlog.MD


Pub