Litvinenco: „Chiar mă gândesc serios la o lege care ar limita sau anula plățile compensatorii sau pensiile speciale pentru persoanele care au compromis și discreditat funcțiile și instituțiile în care au activat”

Deputatul Sergiu Litvinenco spune că ar introduce o lege care ar limita sau anula plățile compensatorii sau pensiile speciale pentru persoanele care au compromis și discreditat funcțiile și instituțiile în care au activat. Declarația vine în contextul în care, fostul procuror general Eduard Harunjen a obținut în 2019 un salariu de circa 150 de mii de lei pe lună.

Foto: UNIMEDIA

„Eu când citesc știri despre faptul ca Harunjen (procurorul lui Plahotniuc pentru cine a uitat!) a luat pentru ceea ce (nu) a făcut în 2019 CIRCA 150 DE MII DE LEI PE LUNĂ chiar mă îngrozesc. Și după aceasta chiar mă gândesc serios la o lege care ar limita sau anula plățile compensatorii sau pensiile speciale pentru persoanele care au compromis și discreditat funcțiile și instituțiile în care au activat. Indiferent dacă au plecat prin demisie sau prin demitere.

Indiferent dacă vina acestora este sau nu este demonstrată prin ”decizii definitive ale instanțelor de judecată”. Indiferent dacă în mod normal legea trebuie să producă efecte juridice doar pentru viitor”, a scris deputatul Segiu Litvinenco.

Până în luna iulie 2019, fostul procuror general, Eduard Harunjen, a avut un venit peste un milion de lei, potrivit declarației de avere pe anul curent.


Pub