Image-Description
Igor Munteanu: Intervenția lui Nat Rothschild prin zona offshore este o INIȚIATIVĂ OSTILĂ intereselor Republicii Moldova
Economic 3 septembrie 2019, 13:00 | 3672

Comisia parlamentară de anchetă privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău consideră că intervenția lui Nat Rothschild prin zona offshore este o inițiativă ostilă, de preluare abuzivă a drepturilor statului Republica Moldova asupra Aeroportului. Declarația a fost făcută de președintele Comisiei, Igor Munteanu, în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la Jurnal TV.

„Noi am avut suspiciunea că în această perioadă de frământare asupra raportului anumite entități ostile interesului național al Republicii Moldova vor încerca să preia inițiativa și să transmită acest contract de concesiune în zona offshore – ceea ce de fapt s-a întâmplat”, spune Munteanu, subliniind că în aceste condiții a fost sesizată Procuratura Generală pentru ca, în paralel cu analiza parlamentară, să fie inițiate cauze de asigurare că interesele naționale nu vor fi păgubite.

Parlamentarul consideră nu doar posibilă, dar și necesară anularea contractului de concesionare a Aeroportului semnat de compania Avia Invest.

În primul rând, potrivit lui Munteanu, Procuratura trebuie să identifice fraudele care s-au comis pe parcursul concesionării contractului și a concesionării Aeroportului.

„Noi am identificat mai multe acțiuni, inclusiv falsul în acte publice, abuzul de putere sau abuzul de serviciu, săvârșite în folosul unui grup criminal organizat”, insistă președintele Comisiei.

Mai apoi, Guvernul ar trebui să inițieze o chemare în instanța de judecată și această acțiune trebuie să aibă drept scop declararea nulității contractului de concesionare, iar în paralel cu încheierea primei instanțe pe acest subiect Guvernul trebuie să instituie o administrație fiduciară. Aceasta ar trebui să impună un sechestru administrativ pe toate bunurile mobile și imobile din cadrul Aeroportului, pentru ca niciun bun să nu se piardă în perioada de tranziție, a adăugat Igor Munteanu.

Opinia ta contează. Comentează!