21:32:43 16.04.2024
Stiri

Ceremonia dedicată împlinirii a 28 de ani de la formarea Armatei Naționale, lăsată pe seama ministrului Voicu și a lui Dodon: Maia Sandu și Zinaida Greceanîi au lipsit de la evenimente

Politică 03.09.2019 14:50 Vizualizări1619 Autor: Ziarul National
Ceremonia dedicată împlinirii a 28 de ani de la formarea Armatei Naționale, lăsată pe seama ministrului Voicu și a lui Dodon: Maia Sandu și Zinaida Greceanîi au lipsit de la evenimente


Armata Națională a R. Moldova împlinește astăzi 28 de ani de la formare, iar activități dedicate evenimentului au avut loc în toate garnizoanele militare.

Ministrul Apărării, Pavel Voicu, a depus astăzi flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi Maica Îndurerată de la Complexul Memorial „Eternitate”, fiind însoțit doar de angajați ai instituției pe care o conduce.

Ulterior, la Ministerul Apărării a avut loc o ceremonie de decorare cu distincţii de stat şi ale Armatei Naţionale, precum şi diplome de onoare celor mai buni militari şi angajaţi civil, unde a participat și șeful statului, Igor Dodon.

Premierul Maia Sandu și-a trimis la eveniment un consilier, pe Victoria Roșca, iar spicherul Zinaida Greceanîi a transmis un mesaj prin intermediul secretarului greneral al Parlamentului, Adrian Albu.

„Armata reprezintă atributul indispensabil al independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării. Întemeiată odată cu statul Republica Moldova, Armata Naţională simbolizează vitejie şi putere, patriotism şi sacrificiu, onoare şi adevăr, reprezentând, totodată, garanţia păcii şi securităţii naţionale şi regionale”, a declarat Igor Dodon.

„Datorăm astăzi respect celor dintâi ofiţeri şi subofiţeri, care au luptat pentru independenţa ţării şi au contribuit la formarea armatei tânărului stat Republica Moldova. Anume lor, acestor oameni de bună credinţă, adevăraţi patrioţi, le spunem ‚Mulţumesc’ şi le apreciem sacrificiul şi acţiunile, care au contat enorm atunci, la începutul anilor ’90”, a spus ministrul Pavel Voicu.

Ministrul Apărării a apreciat profesionalismul militarilor moldoveni: Fără prestaţia lor, una excelentă, în cadrul misiunilor de menţinere a păcii cu mandat internaţional, imaginea Republicii Moldova nu ar fi fost la fel de bună. Or, aceşti militari, prin felul în care-şi fac datoria, contribuie la securitatea globală şi, departe de casă, fac viaţa unor oameni mai uşoară”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md