05:52:45 19.04.2024
Stiri

Mulţi au râs de el şi au zis că e AVAR pentru că se îmbrăca modest. O dispută de business le-a închis, însă, gura definitiv. A ieşit la iveală un secret de 8 miliarde!? OMUL, puţin cunoscut, care este un ÎNGER

Știri 03.09.2019 20:01 Vizualizări1281 Autor: Ziarul National
Mulţi au râs de el şi au zis că e AVAR pentru că se îmbrăca modest. O dispută de business le-a închis, însă, gura definitiv. A ieşit la iveală un secret de 8 miliarde!? OMUL, puţin cunoscut, care este un ÎNGER


Charles Feeney este un personaj puţin cunoscut, deşi a făcut mult mai mult bine decât alţi oameni care se bucură de o notorietate mai mare. Bărbatul şi-a donat aproape întreaga avere, de aproximativ 8 miliarde de dolari, şi a dus o viaţă simplă pentru a putea să îi ajute pe cei din jur.

Charles „Chuck” Feeney a trăit ghidat de principiul că este bine „să oferi în timp ce trăieşti”, potrivit unui articol publicat de New York Times. transmite gandul.info.

Bărbatul şi-a donat aproape întreaga avere organizaţiei Atlantic Philanthropies, pe care a fondat-o în urmă cu 30 de ani, şi a continuat să mărească fondurile disponibile prin investiţii bine plasate, în companii precum Facebook sau Alibaba. A devenit un om bogat după ce a co-fondat Duty Free Shoppers Group, o companie pionier în industria duty-free.

Deşi cu banii lui au fost construite peste 1.000 de clădiri, niciuna nu îi poartă numele. Asta deoarece Feeney nu a făcut niciodată publice gesturile lui caritabile, preferând să acţioneze în secret. Abia în 1997 s-a aflat, în urma unei dispute de business, ce făcea miliardarul cu banii lui.

„Nu este vorba numai despre bani. Este vorba despre satisfacţia pe care o ai atunci când realizezi ceva care le este de ajutor oamenilor”, a declarat Feeney, acum octogenar.

Investitorul a păstrat pentru el doar 2 milioane de dolari, adică mai puţin de 0,001% din averea pe care a strâns-o. Chuck Feeney a fost mereu un tip modest, care a zburat aproape tot timpul la clasa economică, şi-a cărat lucrurile în pungi de plastic şi s-a îmbrăcat în haine obişnuite, ca orice alt om de pe stradă. A făcut asta deoarece nu i-a păsat de aceste lucruri, ci de cauzele filantropice pe care le-a susţinut, din domenii variate: educaţie, sănătate, drepturile omului sau ştiinţă.

„Nu sunt aici să le spun oamenilor ce trebuie să facă cu banii lor. Faci ce doreşti cu banii tăi. Dar cred că există o obligaţie, pentru cei care au, să vadă ce pot face şi cum pot ajuta”, a declarat Feeney.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md