(vox-populi) Chișinăul- o bombă ecologică. Ce spun oamenii despre mirosul urât din capitală

Persistența aerului urât mirositor din capitală le dă bătăi de cap chișinăuienilor. Aceștia luptă cum pot cu mirosul insuportabil apărut acum câteva zile în capitală. Motivul deocamdată nu este cunoscut, iar responsabilii pasează vina. Dacă unii spun că este din cauza stației de epurare defecte, alții dau vina pe poluarea râului Bîc.

Foto: UNIMEDIA

Am încercat să vedem ce spun oamenii despre mirosul din capitală. Astfel, am aflat că sunt nevoiți să stea cu geamurile închise pentru a nu lăsa să pătrundă în casă mirosul strident de canalizare.

Amintim că, Apă-Canal susține că această problemă nu vine doar de la stația de epurare, fără a se menționa sursele poluării.

La momentul actual, în legătură cu această situație s-a autosesizat Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. De asemenea, a fost sesizată și Procuratura în legătură cu poluarea râului Bâc.

Potrivit secretarei de stat de la MADRM, Iulianei Cantaragiu, au fost prelevate probe de apă din mai multe puncte pentru efectuarea investigațiilor de laborator, care vor oferi o claritate mai mare referitor la sursa de poluare, iar rezultatele de laborator vor fi miercuri.


Pub