Igor Dodon s-a întâlnit la Moscova cu Alexey Miller: La întrevedere a fost prezent și ministrul Economiei Vadim Brînzan

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a efectuat o vizită de lucru în Federația Rusă, unde s-a întâlnit cu Alexey Miller și Dmitrii Kozak. În cadrul întrevederilor, Igor Dodon a pus accentul pe aspectul cooperării în sectorul energetic cu Rusia și pe dezvoltarea relațiilor comerciale și economice bilaterale moldo-ruse.

Foto: Igor Dodon/facebook

La întrevederea cu președintele Consiliului de Administrare al companiei ”Gazprom”, Alexey Miller, au fost prezenți și ministrul Economiei și Infrastructurii Vadim Brînzan, consilierii prezidențiali Ion Chicu și Aureliu Ciocoi și Vadim Ceban, noul președinte al Consiliului de administrație al S.A. “Moldovagaz”,

În cadrul înâlnirii s-a discutat despre condițiile de livrare a gazului rusesc în Moldova și măsurile necesare, care trebuiesc întreprinse pentru a evita creșterea prețului la gaze pentru consumatorii din Moldova.

Igor Dodon a menționat pe Facebook că „a discutat aspecte privind încheierea unor noi contracte de furnizare a gazelor naturale către Moldova și tranzitul lor pe teritoriul țării noastre, începînd cu 1 ianuarie 2020, dat fiind că contractele semnate în acest sens anterior de SA „Gazprom” și SA „Moldovagaz”, expiră la finele anului 2019.”

Igor Dodon / Sursa:Igor Dodon/facebook

Aspecte ce țin de asigurarea livrărilor neîntrerupte de gaze rusești în Republica Moldova, precum și posibilitatea de a oferi reduceri de preț pentru gazele naturale livrate în Moldova de Federația Rusă au fost discutate și cu Dmitrii Kozak, vicepremier și reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova.

Igor Dodon / Sursa:Igor Dodon/facebook

Dialogul cu Dmitrii Kozak a atins subiecte, precum eliberarea autorizațiilor de transport, livrările de conserve și produse vinicole moldovenești pe piața rusă.

De asemenea, șeful statului l-a invitat pe Alexey Miller să participe la ediția a II-a a Forumului Economic Moldo-Rus, care se va desfășura la Chișinău, în perioada 20-21 septembrie, iar pe Dmitrii Kozak l-a informat despre derularea acestui eveniment.

Totodată, Igor Dodon menționează că „în aceleași zile, va avea loc și o ședință a Consiliului de administrație a SA „Moldovagaz” și a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică”.


Pub