(foto) Aston Martin Vanquish 25 by Callum – primul proiect al fostului designer-șef Jaguar

În ziua de 1 iulie 2019, Ian Callum a demisionat din proprie iniţiativă din calitate de designer-șef al Jaguar după 20 de ani de muncă şi nu, nu a plecat din câte se credea la pensie.

Britanicul în vârstă de 64 de ani a anunţat peste câteva zile că nu se va retrage din industrie, ci în schimb îşi va deschide un studio de design propriu, care va dezvolta proiecte la scară mică și unice, și nu numai pentru industria auto.

Foto: autoblog.md

Ian Callum a devenit director de design al companiei care mai nou îi poartă numele – CALLUM. În spatele său stă o experienţă destul de solidă: el este autorul exteriorului tuturor modelelor moderne Jaguar, lansând în interiorul brandului o revoluţie în design, însă anterior a participat şi la dezvoltarea modelelor Aston Martin Vanquish, Vantage şi DB9.

Coloana vertebrală a noii echipe este formată încă din trei foşti angajaţi ai Jaguar. Director comercial a fost numit Tom Bird – cel care a făcut posibil introducerea conceptului C-X75 într-un film cu James Bond. Continuarea pe AutoBlog.MD


Pub