PG a inițiat două procese penale în cazul mirosului neplăcut ce a invadat Chișinăul

După zile bune în care persistența aerului urât mirositor din capitală le dă bătăi de cap chișinăuienilor, Procuratura Generală s-a autosesizat și a dispus inițierea a două procese penale pentru elucidarea complexă a cicumstanțelor, identificarea persoanelor vinovate și eventuala recuperare a daunelor cauzate.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, în cadrul investigațiilor, procurorii vor solicita și opiniile organelor de control de stat, pentru ca acestea să se pronunțe, în limita competenţelor lor, asupra existenţei sau nu a încălcării legislaţiei din domeniu şi prejudiciului cauzat prin încălcare.

Amintim că, Apă-Canal susține că această problemă nu vine doar de la stația de epurare, fără a se menționa sursele poluării.

La momentul actual, în legătură cu această situație s-a autosesizat Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Primăria Chișinău. De asemenea, a fost sesizată și Procuratura în legătură cu poluarea râului Bâc.

Potrivit secretarei de stat de la MADRM, Iulianei Cantaragiu, au fost prelevate probe de apă din mai multe puncte pentru efectuarea investigațiilor de laborator, care vor oferi o claritate mai mare referitor la sursa de poluare, iar rezultatele de laborator vor fi miercuri.


Pub