În weekend, circa 5 mii de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale: Au fost înregistrate patru nașteri la etapa de prespital

În perioada 31 august -1 septembrie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a activat în regim non-stop, deservind 4785 solicitări, dintre care 925 copii. Echipele de asistență medicală urgentă au intervenit în situații de risc pentru sănătatea pacienților, printre care cel mai frecvent au fost solicitate de către 773 pacienți cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 6 cazuri de sindrom coronarian acut; urgențe neurologice au constituit 614 cazuri, dintre care 54 accidente vasculare cerebrale.

Foto: UNIMEDIA

Urgentele traumatologice în total au constituit 531 de solicitări, dintre care la 16 accidente rutiere produse pe traseele din țară, în care au fost traumatizate 17 persoane, dintre care 2 copii. De asemenea, Serviciul AMU a fost solicitat la 258 pacienți cu urgențe infecțioase, preponderent boli diareice acute în număr de 239 de cazuri, dintr care 90 de cazuri înregistrate la copii.

Menționăm că 206 pacienți au fost internați în secțiile specializate pentru tratament în condiții de stațonar. Tot în această perioadă, au fost înregistrate patru nașteri la etapa de prespital. Echipele de asistență medicală urgentă din Taraclia, Nisporeni, Ungheni și Chișinău au asistat nașterile, care au decurs fără complicații.

Ulterior mamele și noi-născuții au fost transportați la maternitate pentru îngrijiri medicale corespunzătoare

Asistență medicală de urgență la etapa de prespital a fost acordată tuturor cetățenilor care au solicitat ajutor medical la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pe întreg teritoriul țării.


Pub