VIDEO / Cum vorbim despre Găgăuzia?

PE SCURT

La 24 iunie, Moldova.org a lansat o serie de emisiuni în care părinții, bunicii sau copiii vor vorbi și explica unor altora ce este toleranța, cum au loc protestele, despre feminism, Transnistria, propagandă, democrație și alte subiecte actuale.

În această emisiune bunelul îi vorbește nepoatei despre UTA Găgăuzia, cum s-a format, ce înseamnă ea și cum sunt oamenii de acolo.

PE LUNG

Buneii Patriciei trăiesc în Găgăuzia. Acolo își petrece vacanțele și acolo are mulți prieteni. Ea consideră că toți copiii din Moldova sunt la fel și se joacă la fel și nu înțelege de ce unii vor ca unele părți ale Moldovei să fie separate. Ce îi spune bunelul Petru despre cei din UTA Găgăuzia, aflați în acest episod.

Emisiunea „Cum vorbim despre..?” va avea șapte episoade. Emisiunile vor ajuta publicul să înțeleagă importanța lansării discuțiilor pe teme de interes public în familie. Vor ajuta adulții să găsească timp și să se pregătească cu informații pentru ca cei mici, dar și bătrânii din familia lor să înțeleagă mai ușor termenii vagi din spațiul public și să îi responsabilizeze să devină cetățeni implicați, să aleagă sursele de informare și să pună la îndoială informațiile pe care le obțin prin intermediul presei politizate.

Acest proiect este susținut de Internews Moldova.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.