Ion Ceban a depus dosarul în calitate de concurent electoral din partea PSRM
Politic 2 septembrie 2019, 19:47 | 1229

Reprezentantul PSRM Ion Ceban a depus astăzi la Consiliul Electoral de Circumscripție dosarul său de înregistrare drept candidat pentru funcția de primar al Chișinăului. Și-a înregistrat grupul de inițiativă, care să-i colecteze semnăturile de susținere, fostul primar interimar Ruslan Codreanu. El vrea să meargă independent în alegerile locale din 20 octombrie.

După formalitățile obligatorii, socialistul Ion Ceban a ieșit în fața presei, vorbind de la o tribună cu simbolul PSRM. Acest lucru s-a făcut la parterul clădirii Primăriei, spre nedumerirea altor politicieni. Unul dintre aceștia, șeful Partidului Uniunea Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, a depus o plângere pe numele lui Ion Ceban, acuzându-l că a făcut declarații ”cu caracter electoral”.

Tot astăzi, fostul primar interimar Ruslan Codreanu a depus la Consiliul Electoral de Circumscripție actele pentru înregistrarea grupului său de inițiativă. Acesta urmează să colecteze 10 mii de semnături, necesare pentru a-l face să intre în campania electorală. Anterior, și-au exprimat dorința de a candida pentru funcția de primar fostul ministru al Apărării Vitalie Marinuța, desemnat de Partidul Verde Ecologist, Valeriu Munteanu, liderul formațiunii Uniunea Salvați Basarabia, iar fostul primar Dorin Chirtoacă susține că este gata să candideze doar dacă are susținerea chișinăuienilor. Blocul ACUM Platforma DA și PAS și Partidul Democrat nu și-au desemnat, deocamdată, candidații. Potrivit programului calendaristic al alegerilor, anunțat de CEC, candidații își pot depune documentele pentru înregistrarea în cursă până pe 19 septembrie inclusiv. Precedentele alegeri pentru Primăria Chișinău au avut loc pe 3 iunie 2018 și au fost câștigate de Andrei Năstase. Mandatul acestuia nu a fost validat însă de instanță. 

Opinia ta contează. Comentează!