(foto) McLaren Special Operations a restaurat complet supercarul F1 în caroserie #063, în 18 luni

Divizia McLaren Special Operations (MSO) a companiei britanice anunţă că a finisat lucrările de restaurare a unui McLaren F1 cu numărul şasiului 063. În total acestea s-au desfăşurat timp de 18 luni de zile. Rezultatul va fi arătat public la Hampton Court Concours d’Elegance, între 6-8 septembrie curent.

După anunțul programului McLaren F1 Certification la prestigiosul eveniment de anul trecut, MSO revine cu cel mai nou proiect. Având în custodie moştenirea lăsată de modelul F1, MSO continuă să dezvolte și să fabrice piese pentru a se asigura că fiecare exemplar rămâne o icoană a drumurilor pentru mulți ani înainte.

Șasiul cu nr. 63 a suferit o restaurare dureroasă timp de aproape doi ani. Inițial, caroseria și trenul de rulare au fost scoase de pe mașină. Interiorul a fost apoi retapiţat cu piele originală semi anilină, care a fost unică pentru această mașină. Materialul este finisat în nuanţa Woking Grey, o culoare inspirată din cea a cerului englezesc, fiind folosite şi 10 piei selectate manual pentru a respecta standardele stricte de calitate ale MSO.

Woking Grey Alcantara a fost utilizat pentru a acoperi planşa de bord și scaunele perforate pentru pasageri. Scaunul șoferului a fost retapiţat cu piele Woking Grey, dar şi cu o secţiune centrală perforată din Alcantara de culoare roşie. Materialul textil pentru acoperirea podelei este la fel în Woking Grey, iar covoraşele au cusături contrastante de culoare gri. În cele din urmă, volanul a fost înlocuit cu un altul din stocul de piese originale ale MSO, iar cel vechi a rămas la fel în mâinile proprietarului cu pentru referințe istorice.

Odată ce interiorul a fost împrospătat, panourile exterioare ale caroseriei au fost remontate pe șasiul nr. 063, fiind vopsite în culoarea originală Magnesium Silver în baza unui standard meticulos de înalt. Procesul a durat aproape 900 de ore până la finalizare.

După ce caroseria şi interiorul au fost restaurate, cei de la MSO au reconstruit complet motorul natural aspirat de 6.1 litri volum. Odată asamblat şi înainte de a fi instalat la locul lui, agregatul a fost testat pentru a se asigura că generează încă un număr impresionant de 618 CP, cu care se poate atinge o viteză de 391 de km/h.

Iar amortizoarele originale au fost trimise înapoi la Bilstein pentru renovare. Arborele de transmisie și butucurile au fost, de asemenea, trimise înapoi la furnizorul inițial pentru reconstrucție.

Vezi şi: (foto) Modificat în 3 ani! Acest unic McLaren P1 GTR comemorează prima victorie în F1 a lui Ayrton Senna

Restaurarea a fost finalizată în luna iunie curent, după aproape 3.000 de ore de muncă, inclusiv testarea finală pe drumuri publice şi piste. După finalizarea lucrărilor automobilul a fost predat proprietarului la Centrul Tehnologic McLaren.

La fel ca şi orice McLaren F1 care “participă” într-un program de certificare, şasiul #063 are acum propriul său certificat unic de autenticitate. McLaren Automotive este singurul organism din lume capabil să-l elibereze, autentificând proveniența, originalitatea, durata de viață, istoricul și condițiile maşinii. Conformitatea cu specificația inițială și cu orice actualizări sancționate de McLaren este confirmată prin referire la arhivele din fabrică.

Proprietarul șasiului #063 este acum şi în posesia unei cărți ilustrate personalizate care documentează istoria mașinii sale, un formular Genesis Speed Form şi a unei maşini-model de scară, scanat 3D cu laser, pentru a reda esența mașinii care a fost construită inițial la Genesis Business Park din Woking.

Amintim că în total au fost construite 106 exemplare McLaren F1 între anii 1993-1998. Dintre acestea doar 64 de maşini stradale şi 28 de maşini de curse de model GTR sunt eligibile pentru a fi restaurate în cadrul programului McLaren F1 Certification.

Vezi neapărat: (foto) Unul din doar două existente, acest McLaren F1 LM-Specification s-a vândut pentru o sumă fabuloasă

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise