(video) Premieră: CUPRA Tavascan Concept – un viitor SUV coupe electric de serie

SEAT vine la Salonul Auto de la Frankfurt, deja peste câteva zile, împreună cu sub-brandul său CUPRA. Dacă marea noutate a primilor a fost deja arătată, iată că ultimii dezvăluie maşina pe care au tot promovat-o prin teasere în ultimele săptămâni.

Deocamdată nu este un model de serie, ci un concept numit CUPRA Tavascan, în cinstea unei localităţi cu aceeaşi denumire din regiunea Catalonia.

Anunţând anterior că va încerca să stea cât mai departe de trenurile de rulare obişnuite și că va îmbrăţişa lumea electrificării, CUPRA redefineşte elementele cum ar fi performanța. După dezvăluirea conceptului Formentor mai devreme în acest an, CUPRA face un pas mai departe în viziunea sa de performanță electrificată cu Tavascan Concept.

După cum afirmă creatorii, rezultatul este un vehicul conceput pentru a satisface nevoile unei pieţe pentru care se prognozează o creştere cu 15% anual – un SUV coupe complet electric.

Automobilul are o caroserie cu forme musculoase care îi accentuează dinamica şi eficienţa. Partea frontală conţine un logo iluminat şi mai multe prize de aer funcţionale, prin care curenţii de aer sunt direcţionaţi pentru a curge fluid peste siluetă, dar şi pentru a răci setul de acumulatori. Roţile maşinii includ nişte jante din aliaj de 22 de inci, la fel optimizate aerodinamic. Şi posteriorul încorporează în difuzor cu forme agresive, iar stopurile LED sunt conectate între ele prin logoul CUPRA la fel iluminat.

Caroseria îi este vopsită într-o nuanţă liquid metal, conţine mai multe elemente din fibră de carbon şi unele detalii în culoarea cuprului pentru contrast.

Aceleaşi linii sculptate se vor vedea şi la interior. În total există patru locuri pentru pasageri, care se vor bucura de un înalt nivel de confort combinat cu tehnologii de ultimă oră. Pentru decor se foloseşte piele contrastantă, fibră de carbon şi Alcantara, iar încă de la intrare aceştia sunt întâmpinaţi de un sistem de iluminare ambientală. Însăşi scaunele “scoică” conţin suporturi laterale pronunţate, tetiere prinse pe două suporturi şi o tapiţerie cu elemente 3D scoase în relief.

Pe planşa de bord “plutitoare” se poate observa un panou de bord digital de 12.3 inci, un ecran tactil al sistemului multimedia de 13 inci, nişte deflectoare de aer foarte stilate şi multă fibră de carbon care continuă pe consola centrală ce conţine doar comenzi pentru transmisie. Şi volanul este decorat cu acelaşi material, are comenzi tactile şi alte două butoane satelit.

Producătorul ne mai spune că interiorul conceptului se adaptează. Ecranul mai mare din centrul bordului se poate deplasa spre pasagerul din dreapta atunci când este necesar. Alte ecrane sunt integrate în spătarele scaunelor faţă şi împreună cu difuzoarele sistemului audio, dar şi soluţiile de conectivitate, înseamnă că toți ocupanții pot profita de un avantaj în spaţiul interior.

CUPRA Tavascan Concept este un SUV coupe construit pe noua platformă MEB pentru electromobile a grupului VW. Include două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, pentru a produce în total 306 CP şi pentru a forma un sistem de tracţiune integrală. Astfel, automobilul poate atinge 0-100 de km/h în 6.5 secunde.

Bateria litiu-ion pe care o are integrată în podea are o capacitate de 77 kWh şi promite o autonomie de până la 450 de km în ciclu WLTP.

CUPRA îşi va prezenta noua maşină deja peste câteva zile la Salonul Auto de la Frankfurt. Spunând că este concepută pentru viitor, ne aşteptăm să o vedem cândva în serie.

Vezi şi: (foto) Premieră mondială: SEAT el-Born Concept – viitorul frate al lui VW Neo

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise