/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Lecție de caritate la un liceu din Chișinău. Elevii au venit fără flori la careu

02 septembrie 2019, ora 21:50

Au dăruit speranță în loc de flori. O adevărată lecție despre caritate și compasiune a avut loc la un liceu din capitală, unde elevii și părinții au renunțat la tradiționalele buchete și au oferit bani. De ei are nevoie urgent fratele a două eleve. Copilul de cinci ani luptă cu o tumoare pe creier.

Conducerea liceului „Nicolae Milescu-Spătaru” și-a dorit ca, în prima zi de școală, elevii să învețe una dintre cele mai importante lecții de viață – cea de a ajuta oamenii. Astfel, părinții și copiii au fost îndemnați ca în loc de un buchet de flori să doneze bani pentru un copil de doar 5 ani, care a fost diagnosticat cu tumoare cerebrală.

ECATERINA IVANOVA, DIRECTOR ADJUNCT PE EDUCAȚIE

Este prima lecție, de solidaritate, o lecție de bunătate, o lecție de ajuta reciproc. În acest an, ni s-au adresat părinții a două fetițe, care învață în clasa 2-a și a 6-a.  În familia lor s-a întâmplat o nenorocire și ne-au rugat să organizăm o acțiune de strângere a fondurilor.

Părinții elevilor au reacționat imediat la acest apel și astăzi au făcut coadă în fața boxei instalate pentru a colecta banii.

Să ajutăm un copil este mult mai bine decât să dăm o grămadă de bani pentru flori.

Florile azi sunt, mâine nu sunt, dar să ajuți un omuleț este cel mai potrivit.

Pur și simplu, nu sunt cuvinte, oamenii nu prea cunosc despre aceste boli, dar trebuie să-i informăm. Pentru copii, aceasta este sfânt. Ar trebui mai des să ajutăm.

Acești bani sunt un strop de speranță pentru Vlăduț, care este internat la un spital din Turcia. Pentru a-l salva, familia are nevoie de 55 de mii de euro, iar până acum, printr-o platformă, s-au strâns în jur de 12 mii. Zilele trecute, părinții lui au anunțat că tumoarea a fost extirpată, dar urmează încă multe alte proceduri. Conducerea liceului speră că, peste doi, când Vlad va avea vârsta necesară, să le devină elev.

ECATERINA IVANOVA, DIRECTOR ADJUNCT PE EDUCAȚIE

Pentru băiețel, peste doi ani, va suna pentru prima dată „primul clopoțel”, de ce să nu ajutăm? Asta este foarte bine.

Iar alți părinți, chiar dacă au donat bani, au ținut oricum să dăruiască și flori profesorilor.

Este mult mai important să salvăm viața cuiva, decât să cumpărăm flori. Chiar dacă îl felicităm pe profesorul nostru separat, și flori cumpărăm, și copilului donăm.

Doritorii pot dona și în următoarele zile. Liceul „Nicolae Milescu-Spătaru” mai des colectează bani în scopuri caritabile. Anul trecut, instituția de învățământ a adunat bani pentru o profesoară bolnavă de cancer.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram