image
Sursa foto: fanatik.ro

Ministerul Educației a emis un ordin prin care interzice colectarea plăților informale în instituțiile de învățământ

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis un ordin prin care interzice colecatrea oricăror plăți informale în instituțiile de învățământ în vederea prevenirii și combaterii coruperii cadrului didactic și a fenomenului corupției.

„Părinții nu trebuie să achite sume ilegale, iar copiii trebuie să se afle la școală într-un mediu bazat pe corectitudine, profesionalism și siguranță, pentru că doar așa ei vor deveni adulți intoleranți la corupție și responsabili de propriile acțiuni. Meseria de cadru didactic este și trebuie să fie o profesie prestigioasă și de onoare, iar acuzațiile de corupție dăunează acestui obiectiv”, se arată scris în comunicatul emis de minister.

Totodată, cei de la minister amintesc despre obligația personalului instituţiilor de educație de a întreprinde măsuri de informare, educare şi propagare în rândurile elevilor, părinţilor/ reprezentanţilor legali ai elevilor şi copiilor despre ilegalitatea şi inadmisibilitatea iniţierii şi instigării la colectarea oricăror fonduri.

Solicităm tuturor instituțiilor educaționale să se manifeste în calitate de exemplu de transparență și integritate. Mizăm în continuare pe o mare implicare a instituțiilor din domeniile de activitate ale ministerului în lupta cu fenomenul corupției în educație”, se precizează în comunicat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: