Valeriu Munteanu, despre mirosul urât din Chișinău: „Apă-Canal Chișinău minte. Stația de epurare este defectă”

De câteva zile, Chișinăul a fost invadat de un miros urât. Deși Apă-Canal Chișinău spune că sursa mirosului nu este Stația de Epurare, fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, spune că administrația instituției minte.

„Apa, în forma în care iese din Stația de Epurare ajunge și aici, la începutul raionului Anenii Noi și chiar în orașul Anenii Noi. Poziția oficială a celor de la ACC precum că mirosul urât nu este emanat de la Stația de Epurare și respectiv de la râul Bîc, este o minciună. Cu siguranță SE este defectă, lucru care nu s-a mai întâmplat până acum în acest fel, pentru că mai existau defecțini în urma cărora era emanat un miros înțepător, dar vreo astfel de culoare și pregnanță, nu cred că a fost vreodată. Solicit celor de la Inspectoratul Ecologic să vină cu o reacție și să ne spună ce se întâmplă de fapt, altfel procurorii să întervină, căci ne otrăvește pe toată lumea”, a spus Valeriu Munteanu într-un video publicat pe Facebook.

La 30 august curent, reprezentanții Apă-Canal Chișinău au venit cu o reacție și au comunicat că, la moment, Stația de Epurare (SE) lucrează la parametrii normali, iar deversări și transportări de nămol nu există.


Pub