Cum va fi marcată Ziua Armatei Naționale

PE SCURT

Ministerul Apărării organizează, pentru al doilea an consecutiv, ziua ușilor deschise cu ocazia Zilei Armatei Naționale.

Evenimentul va începe la ora 10:00, pe șos. Hînceşti 84, la Ministerul Apărării.

PE LUNG

Cei prezenți vor avea parte de:

– recital — Orchestra Prezidențială şi ansamblul de muzică populară „Doina Armatei”
– exerciţii demonstrative — compania de cercetare a Brigăzii „Ştefan cel Mare”
– spectacol demonstrativ — Batalionul cu destinație specială „Fulger”
– exerciţii de mânuire a armei — Batalionul de gardă
– program de cântece de cătănie, dansuri tradiţionale
– recital — Ion Rață, Cristina Scarlat, Aurel Chirtoacă, Roman Nirca, Natalia Proca, Gheorghe Nichiforeac
– parada uniformelor militare

În cadrul evenimentului, vor fi prezentate expoziţii de armament şi tehnică militară, fotografii și drapele istorice. Militarii subdiviziunilor Armatei Naţionale au pregătit concursuri şi alte surprize pentru invitaţi.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.