(video) Accident tragic în Formula 2. Un pilot de doar 22 de ani şi-a pierdut viaţa pe circuitul Spa

Marele Premiu al Belgiei la Formula 2 a durat mai puțin de două tururi. Un accident groaznic a avut loc sâmbătă pe circuitul Spa Francorchamps, iar protagoniști au fost Anthoine Hubert (BWT Arden), Juan Correa (Sauber Junior Team by Charouz) și Marino Sato (MP Motorsport).

Cei trei piloți au intrat cu viteză prea mare în virajele Eau Rouge și Raidillon, peste 250 km la oră, iar una dintre mașini a ieșit în afara pistei. Monopostul lui Hubert s-a lovit de parapet, iar apoi a ricoșat înapoi pe pistă, după ce Correa a intrat în partea laterală a mașinii lui Hubert, în timp ce încerca să-l evite pe Guiliano Alesi, rupând practic bolidul în două.

Accidentul a fost atât de rău încât oficialii au decis anularea cursei, iar mai multe ambulanțe au pătruns pe pistă.

https://www.youtube.com/watch?v=U3jV4X6rbLY

Din păcate, veștile sunt extrem de proaste. Anthoine Hubert și-a pierdut viața în urma acestei coliziuni, din cauza rănilor foarte grave. El a fost imediat scos din monopost și a primit primul ajutor chiar pe pistă, iar apoi la centrul medical de pe circuit, însă nu a mai putut fi salvat. Pilotul avea 22 de ani și concura pentru echipa Arden din ianuarie 2019.

Hubert a fost campion GP3 în 2018, iar apoi a intrat în academia Renault, după ce a trecut prin programul de dezvoltare de la Sauber. În 2013, francezul a participat şi la testele Alfa Romeo pentru Formula 1.

Ceilalți piloți răniți, Juan Manuel Correa și Giuliano Alesi sunt în stare stabilă. Federația Internațională de Automobilism a deschis o anchetă.

Vezi şi: (video) Accident brutal în Formula 3. O tânără pilot şi-a fracturat coloana vertebrală la doar 17 ani

FOTO: arden-motorsport.com

Remembering Anthoine.

pic.twitter.com/EtaiCPKiLN

— Formula 2 (@FIA_F2) September 1, 2019

Amintim că astăzi de la ora 16:00 are loc Marele Premiu al Belgiei la Formula 1 pe acelaşi circuit, prima cursă după pauza de vară. Charles Leclerc de la Ferrari va pleca pentru a treia oară în carieră din pole position!

Vezi şi: (video) Accident terifiant cu implicarea lui Marcus Ericsson. Sauber, nevoită să schimbe un şasiu şi un motor

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/