Eugen Tomac: „Aștept și ziua în care peste Prut nu se va mai serba, la 31 August, ziua limbii noastre, ci ziua limbii române”

„Politicienii de la Chișinău refuză să recunoască prin lege acest adevăr și se complac să păstreze moștenirea stalinistă numită “limba moldovenească”. Declarația aparține liderului Partidului Mișcarea Populară din România, Eugen Tomac, care a venit cu un mesaj în adresa actorilor politici moldoveni în contextul sărbătorii naționale „Limba noastră cea română”.

Foto: UNIMEDIA

„În toate instituțiile Uniunii Europene, documentele oficiale se redactează și în limba română. Româna este limbă oficială a Uniunii Europene și acesta este un motiv de mândrie pentru noi toți.

Chiar dacă Acordul de Asociere al R. Moldova la Uniunea Europeană este redactat în limba română, aspect menționat în mod expres, totuși, politicienii de la Chișinău refuză să recunoască prin lege acest adevăr și se complac să păstreze moștenirea stalinistă numită “limba moldovenească”.

Astăzi este, oficial, Ziua Limbii Române, o zi dedicată promovării ei, o zi în care ne amintim îndemnul de a o proteja peste tot unde este vorbită.

Aștept și ziua în care peste Prut nu se va mai serba, la 31 August, ziua limbii noastre, ci ziua limbii române. Abia atunci vom putea considera, chiar dacă simbolic, că românii din Basarabia au scăpat de sovietism”, a scris Tomac pe pagina sa de facebook.


Pub