(video) Președintele PNL, Ludovic Orban, despre un nou acord dintre ACUM și PSRM: „Indiferent ce vor decide cei din Blocul ACUM, suntem convinși că au în vedere interesul general al Republicii Moldova”

Co-președintele Blocului ACUM, Andrei Năstase, vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Mihai Popșoi, a avut o întrevedere cu conducerea Partidului Național Liberal din România, Ludovic Orban, ce efectuează astăzi o vizită la Chișinău, în contextul marcării Zilei Limbii Române.

Foto: captură video

După întrevedere, liderii fracțiunilor au susținut o conferință de presă, unde au vorbit despre alegerile locale generale din 20 octombrie, cât și despre alegerile prezidențiale din România ce se vor desfășura pe 10 noiembrie.

„Am decis ca această zi simbolică, Ziua Limbii Române, să fie ziua revederii noastre. Am discutat de perspectiva viitoarelor alegeri locale, de asemeanea cele prezidențiale din România. Am făcut o analiză a posibilităților de adâncire a cooperării, deocamdată la nivelul administrației locale. Indiferent ce vor decide cei din Blocul ACUM suntem convinși că au în vedere interesul general al Republicii Moldova și dorința de a asigura un trai mai bun pentru cătățeni. Sunt convins că în fundamentele politice, care au determinat existența Blocului ACUM, vor rămâne consecvenți și vor milita în continuare pentru atingere obiectivelor”, a declarat președintele PNL Ludovic Orban.

La rândul său, vicepremierul Andrei Năstase a declarat că în cadrul întrevederii subiectele puse în discuție au ținut de colaborarea dintre PNL și ACUM, cât și despre unele proiecte ce vor putea fi implementate în Republica Moldova.

„Am avut o întâlnire de Ziua Limbii Române și ne onorează prezența domnului Ludovic Orban. Am discutat aspecte importante în ceea ce înseamnă colaborare între Blocul ACUM și PNL. Am vorbit despre sprijinul care îl poate acorda România Republicii Moldova pe diferite dimensiuni. Am discutat despre proiectele care pot fi implementate la Chișinău și în țară. Am discutat și despre apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană”, a menționat vicepremierul Andrei Năstase.

De menționat că la invitația lui Andrei Năstase, într-o vizită la Chișinău au fost președintele PNL Ludovic Orban, vicepreședintele PNL Ioan Bălan, senatorul PNL Viorel Badea, Adrian Dupu, președintele PNL Basaraia și Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu și mulți alți liberali din Suceava, Iași și București.

UNIMEDIA amintește că în această dimineață Blocul ACUM împreună cu conducerea Partidului Național Liberal din România, Ludovic Orban, ce efectuează astăzi o vizită la Chișinău, au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt cu prilejul sărbătorii naționale ”Limba noastră cea română”.


Pub