(video) Andrei Năstase, despre un nou acord dintre ACUM și PSRM: „Ne putem ține de cuvânt fără nici un fel de acord”

Co-președintele Blocului ACUM, Andrei Năstase, refuză să spună când va fi semnat un nou acord dintre PSRM și ACUM, care ar urma să asigure continuitatea guvernării de coaliție. În opinia ministrului de Interne, noul document ar trebui semnat la nivel instituțional, dintre Guvern, Parlament și Președinție.

„Nu avut niciodată nevoie de acorduri, de hârtii scrise și semnate, ca mai apoi să nu fie respectate. Pentru noi așteptările oamenilor sunt mai importante, decât tot felul de acorduri. Ne-am ținut de cuvânt până acum și ne putem ține și de acum încolo fără nici un fel de acord. Dacă se dorește, acest acord cred că ar trebui semnat la nivel instituțional - Parlament, Guvern și Președinție. Astfel în Guvern să fie elaborate proiecte de legi, în Parlament să fie votate și la nivelul Președinției să fie promulgate”, a declarat Andrei Năstase.

De menționat că prim-ministra Maia Sandu a declarat săptămâna trecută că există încă disensiuni în legătură cu unele reforme din justiție și procuratură pentru a fi semnat acordul politic între Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor.

UNIMEDIA amintește că potrivit lui Igor Dodon, semnarea acordului ACUM-PSRM este pe ultima suta de metri.

„Cred că suntem la ultima etapă privind semnarea acestui acord. Cel mai probabil, acest acord va fi contrasemnat și de președintele țării, ca suport pentru implimentarea reformelor”, a spus Igor Dodon.

Vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi, a precizat că semnarea unui acord ACUM-PSRM se poate întâmpla numai după un amplu proces de reformare a justiţiei, demonopolizare, reforme economice şi măsuri de protecţie socială.

La data de 8 iunie 2019, ACUM și PSRM au semnat un acord temporar de colaborare și formare a unei majorități parlamentare.


Pub