Gradul de severitate al bolii la persoanele afectate a fost apreciat ca fiind de gravitate medie şi uşoară. La data de 30.08.2019, toate persoanele afectate au fost externate la domiciliu, în stare satisfăcătoare.
În cadrul investigațiilor de laborator a probelor biologice de la persoanele bolnave și a produselor alimentare, efectuate de ANSP, a fost confirmată Salmonella enteritidis.
Specialiștii ANSP, de comun cu asistența medicală primară și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, au organizat ancheta epidemiologică și au realizat măsurile antiepidemice în focar pentru limitarea răspândirii bolii.
Salmoneloza este o infecție bacteriană comună omului și animalelor, care afectează tractul intestinal. Oamenii, cel mai frecvent, se infectează în urma consumului de carne, ouă sau produse din ouă crude (ex. maioneza) contaminate primar și insuficient preparate termic. De asemenea, alimentele pot fi contaminate secundar, atunci când în procesul de preparare a produselor alimentare sunt implicate persoane bolnave.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!