„Contractul de concesiune va fi anulat”
Social 31 august 2019, 00:47 | 3734

Există toate temeiurile juridice pentru anularea contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău, deoarece concursul din 2013 a fost trucat. Declarația a fost făcută de către Igor Munteanu, președintele Comisiei de anchetă pentru analiza modului de desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice. ”Rothschild, cel care spune că ar fi noul concesionar al aeroportului, nu poate să impună regulile sale sau să se joace cu răbdarea noastră”, a mai declarat Munteanu.

Desfășurarea concursului pentru atribuirea dreptului de concesiune s-a făcut cu încălcări grave, afirmă Igor Munteanu, după ce Comisia de anchetă a efectuat o analiză detaliată a tuturor documentelor obținute de Agenția Proprietății Publice. Potrivit lui Munteanu, „Avia Invest SRL, Aeroportul Habarovsk și Kolomenskii Zavod nici nu aveau dreptul să participe la concurs.

Igor Munteanu spune că o altă falsificare gravă a concursului de concesionare este...

Astfel, comisia de anchetă demarează acțiuni pentru ca Aeroportul Internațional Chișinău să revină, fără întârziere, în gestiunea statului, iar Igor Munteanu va depune imediat o plângere penală privind faptele care au viciat contractul de concesiune.

Mai exact, Guvernul ar urma să lanseze o acțiune în instanțele de judecată cu scopul declarării nulității contractului de concesiune, înaintând o cerere de aplicare a sechestrului asupra întregului patrimoniu al statului gestionat de Avia Invest.

Fostul președintele al Comisiei de concurs privind selectarea concesionarului Aeroportului, Tudor Copaci, nu a fost de găsit pentru a comenta acuzațiile lui Igor Munteanu. Nici purtătoarea de cuvânt al lui Ilan Șor nu ne-a răspuns la telefon. După conferința de presă, Igor Munteanu a anunțat că pe data de 3 septembrie, comisia pe care o conduce va desfășura o nouă etapă de audieri în cazul privatizării companiei Air Moldova. A fost invitat un grup numeros de foști oficiali ai Guvernului, care vor răspunde la întrebări și vor depune mărturii în cadrul investigației parlamentare. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie