/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Încă un potențial candidat la alegerile noi în circumscripția nr. 50. A candidat și anterior în Europa de Vest

missing
31 august 2019, ora 14:47

Vasile Calmațui, care la alegerile parlamentare din 24 februarie a candidat pe circumscripția nr. 50 din partea Partidului Liberal, a decis să-și înainteze candidatura și la scrutinul nou din 20 octombrie, pe aceeași circumscripție. De această dată, Vasile Calmațui se va regăsi în listele electorale drept candidat independent.

Într-o postare pe Facebook, Calmațui spune că urmează să adune semnăturile pentru a fi înregistrat în calitate de candidat.

„Am primit listele pentru a colecta semnături pentru a candida la alegerile parlamentare din Republica Moldova din 20 octombrie 2019, în circumscripția nr. 50 „Europa la vest de RMoldova” (sau Europa de Vest). Pentru a fi înregistrat ca și candidat, sunt necesare între 500 și 1000 de semnături, până pe 19 septembrie”, a menționat pretendentul.

Vasile Calmațui a fost candidat la alegerile parlamentare din iarnă din partea Partidului Liberal. El este director al companiei WEXIM din Franța. Originar din Ungheni, locuiește în Paris din 1993. Începând cu anul 2000, fondează o companie care vinde accesorii pentru telefoane mobile. A obținut Licența în Științe Economice la Universitatea Paris XI, și un Master în Informatică cu specializare în inginerie la Universitatea Paris VII. Este membrul organizației moldo-române „LaParis” formată din comunitatea de români din Republica Moldova, România şi regiunea Cernăuţi stabiliți în Paris și împrejurimile acestuia.

În declarația de avere, Vasile Calmațui indică 3 mii de euro din funcția pe care o deține. Din depuneri bancare a obținut venit în sumă de 20 de mii de lei și peste 7,4 mii de euro. Deține șase terenuri valoarea totală declarată a cărora nu ajunge la 17 mii de lei. Deține două apartamente și o casă de locuit pe care le-a primit donație sau moștenire. De asemenea, două localuri comerciale în sumă de peste 500 de mii de euro. Un alt local este indicat în declarație cu suma de 17 mii de euro. Candidatul păstrează în conturile bancare peste 140 de mii de lei și aproape 100 de mii de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram