/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO. FOTO/ Râul Bâc este de culoare albă pentru că în apele lui ar fi deversate reziduuri de la Stația de epurare

31 august 2019, ora 16:31

Apele râului Bâc au devenit albe, iar mirosul urât ar veni de la rezidurile deversate în râu de la Stația de epurare. Asta susține fostul ministru al mediului și președintele Uniunii , Valeriu Munteanu. Într-o înregistrare video făcută în apropiere de stația de epurare, politicianul explică faptul că în apă ar fi deversate deșeurile prelucrate foarte puțin care ar ajunge în Bâc în stare aproape brută.

Politicianul explică faptul că apele râului Bâc sunt de culoare obișnuită înainte de a ajunge la Stație, lucru care ar demonstra că în apele lui sunt versate rezidurile.

Și fosta directoare a companiei Apă-Canal Veronica Herța a publicat imagini foto cu aceeași cu apele albe ale Bâcului.

„Fac un apel către angajații de bună credință de la Apă Canal Chișinău, ministerul Mediului și Inspectoratul Ecologic să se autosesizeze și să verifice starea lucrurilor. Toate duc spre aceea că fie există o problemă la Stația de Epurare, fie cineva deversează direct în sistemul de canalizare cu depașiri majore a Concentrației Maxime Admisibile. După culoare apei și miros putem presupune „izvorul” problemei…”, spune Veronica Herța.

Potrivit ei, toate acestea aduc prejudiciu considerabil mediului deoarece această apă este folosită la irigare.

Foto: Facebook/Veronica Herța

Foto: Facebook/Veronica Herța

Foto: Facebook/Veronica Herța

Foto: Facebook/Veronica Herța

Foto: Facebook/Veronica Herța

Foto: Facebook/Veronica Herța

SA "Apă Canal" ne omoară la propriu! Stația de (ne)epurare din Chișinău este defectă de mai mult timp, iar apa neepurată ajunge direct în râul Bâc, formând un miros insuportabil în Chișinău și Anenii Noi. Responsabilii de la Apă Canal Chișinău ne otrăvesc sub privirea impasibilă a autorităților de tot genul, care tutelate de PSRM și ACUM acționează după principiul "o mână o spală pe alta"…

Gepostet von Valeriu Munteanu am Freitag, 30. August 2019

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram