image
Sursa foto: Jurnal.md

StarNet: A controla sau a nu activitatea online a copiilor tăi, asta-i întrebarea!

A controla sau a nu controla activitatea online a copiilor tăi, asta-i întrebarea! „A nu controla!”, vor răspunde la unison toți copiii și adolescenții dornici de libertate sub orice formă a acesteia. Și, „A controla!” vor afirma tare și răspicat toți părinții grijulii din lume.

Deci, haideți să vedem ce presupune controlul parental și să decidem la sfârșit dacă merită sau nu să îl utilizăm. Specialiștii de la StarNet ne-au enumerat câteva dintre cele mai frecvent întâlnite pericole online:

1. Hărțuirea online. De la mic la mare, toți sunt expuși pericolelor din mediul virtual sau pot fi victimele hărțuitorilor online și persoanelor rău intenționate. Dacă adulții ar putea ști cum să facă față hărțuirii online, atunci, în cazul copiilor e diferit. Majoritatea copiilor hărțuiți sunt traumatizați psihologic și vor ezita să comunice despre asta părinților. Controlul parental online poate ajuta la prevenirea unor astfel de cazuri.

2. Viruși și programe malware. De cele mai multe ori este greu de identificat dacă un site sau o aplicație este de încredere. Odată accesate, acestea pot deteriora calculatorul și îți pot pune în pericol informațiile personale.

3. Răpitorii online. Internetul este instrumentul numărul 1 al răpitorilor pentru a găsi copii și a deveni prieteni. Programele de control parental pot ajuta părinții să monitorizeze activitatea online a copiilor, pentru a evita ca picii lor să devină victimele răufăcătorilor.

4. Sexting. Adolescenții ar putea crede că este ok și sexy să expedieze fotografii nud cu ei sau ar putea considera amuzant să transmită astfel de poze cu altcineva. Dar nu e. Ba mai mult, conform unui studiu, sextingul poate afecta viitoarele relații ale copiilor și crește considerabil riscul ca în viitor aceștia să devină victimele unor parteneri violenți.

5. Conținut cu un caracter dăunător. De la jocuri video violente până la pagini web care conțin nuditate, violență și pornografie, copiii pot accesa cu ușurință informații care îi pot afecta emoțional și le pot cauza diferite traume psihologice.

Deci, a controla sau a nu controla activitatea online a copiilor tăi? Noi spunem “ A controla!”, iar dacă sunteți de acord cu răspunsul nostru, atunci vă recomandăm cu încredere opțiunea de Control Parental de la StarNet. Acesta este un program gratuit de securizare și protejare valabil pentru toți abonații companiei. În cadrul Cabinetului Personal, abonații vor putea să protejeze întreaga conexiune indiferent dacă utilizatorii se vor conecta prin telefon, tabletă, PC sau televizor.

Dacă nu sunteți abonat StarNet, atunci vă sfătuim să deveniți parte a acestei familii în cel mai scurt timp și să beneficiați de cele mai bune servicii!

Să aveți parte de o navigare sigură și plăcută pe Internet!

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: