image
Sursa foto: INP

În primele șapte luni ale acestui an, 261 de copii au fost implicați în accidente rutiere, inclusiv fatale

În primele șapte luni ale acestui an, 261 de copii au fost implicați în accidente rutiere. 11 au decedat, iar 228 au fost traumatizați, arată datele Inspectoratului Național de Patrulare.

În acest context, polițiștii de patrulare amintesc conducătorilor auto că în scurt timp vacanța se va încheia, iar pe traseu vor apărea mulți participanți la trafic.

Toată săptămâna, polițiștii Regimentului de patrulare nord au discutat cu șoferii despre importanța siguranței copiilor în stradă și în mijlocul de transport.

Ofițerii le-au împărțit pliante conducătorilor auto cu informații despre transportarea corectă a minorilor în scăunele sau dispozitive adaptate vârstei și greutății, dar și despre faptul că la ieșirea din mașină părinții trebuie să se asigure că micuții traversează strada corect și sigur.

INP vine cu îndemn pentru cetățeni.

„INP vă îndeamnă să puneți pe prim plan viața copiilor, pentru că ei încă nu-și pot purta singuri de grijă. Fiți exemple pentru ei, vorbiți-le despre siguranță și despre respectarea regulilor de circulație. Traversați și dvs. strada doar la trecerile pentru pietoni și doar la culoarea verde. Ei imită comportamentul maturilor și asta devine obișnuință”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: