Procurorul general al Ucrainei: A avut loc schimbul de prizonieri și deținuți politici cu Rusia

Noul procuror general al Ucrainei a declarat că a avut loc schimbul de prizonieri cu Rusia și deținuții politici ucraineni, printre care Oleg Sențov, Vladimir Baluh, Pavel Grib se întorc în Ucraina, transmite unian.net.

Foto: Reuters

Deocamdată nu există o informație oficială despre sosirea prizonierilor, însă rudele marinarilor prizonieri au fost informate că aceștia au ajuns în Ucraina.

Totodată, oficiul președintelui Ucrainei a declarat că procesul de negociere al schimbului de prizonieri încă nu s-a încheiat.

Printre prizonierii care urmează să se întoarcă în Ucraina sunt și marinarii ucraineni. În urma conflictului naval din strâmtoarea Kerci, toţi cei 24 de marinari de pe cele trei nave ucrainene sechestrate de gărzile de coastă ruse la 25 noiembrie au fost puşi sub acuzare pentru trecerea ilegală a frontierei ruse, riscând până la şase ani de închisoare fiecare.

Printre deținuții politici se află și regizorul ucrainean Oleg Sențov,care a fost reținut în Crimeea în anul 2014, fiind acuzat de organizarea unei societăți teroriste. Acesta a fost condamnat la 20 de ani de închisoare de maximă securitate.


Pub