(video) Maia Sandu, despre Vadim Brînzan, în contextul vânzării Avia Invest: „Este un om bine intenționat și bine-pregătit”.

Întrebată dacă consideră că ministrul Economiei și Infrastructurii Vadim Brînzan ar trebui să își dea demisia pe marginea vânzării Avia Invest, Maia Sandu a spus că ministrul „este un om bine intenționat”.

Foto: UNIMEDIA

„Ministrul Economiei este un om bine intenționat, spun asta cu toată certitudinea, și este un om bine-pregătit. Dacă ar fi vrut să intermedieze această tranzacție, nu ar fi avut cum. Aceasta este o speculație”, a declarat prim-ministra.

Maia Sandu a mai spus că s-a întâlnit cu Nat Rothschild, „după ce a existat acel comunicat prin care s-a anunțat că se cumpără acțiunile Avia Invest. I-am spus: E decizia Dumneavoastră dacă vreți să vă asumați aceste riscuri, noi vă spunem că o să mergem în instanță, că există dosare la Procuratură și că e o tranzacție cu mari probleme”.

Fostul premier Ion Sturza a cerut demisia lui Vadim Brînzan, după ce NR Investments a achiziționat Avia Invest, compania concesionară a aeroportului Internațional Chișinău.

Maia Sandu a mai declarat că există două dosare penale la Procuratura Generală, pornite pe marginea concesionării Aeroportului. „E important că procuratura a pus sechestru pe acțiunile Avia Invest la timp”.

Prim-ministra a spus că există riscul ca Moldova să fie implicată în litigii internaționale. „Motivul este că acest contract care a fost semnat de Guvern în 2013 este unul foarte prost din perspectiva statului. Tocmai de aceasta, atunci când mergem în instanță, vrem să avem cazul foarte bine documentat”.


Pub