Nicolae Timofti este unicul fost președinte care la ora actuală beneficiază de mașină, birou și asistent personal, facilități plătite de stat

Nicolae Timofti este unicul președinte care la ora actuală beneficiază de birou, asistent personal și mașină, facilități plătite din bugetul statului. Acest lucru este prevăzut de o lege aoptată în anul 2016, potrivit căreia un președinte poate beneficia de astfel de facilități pe o perioadă de patru ani după încheierea mandatului.

Foto: UNIMEDIA

„La etapa actuală, de aceste facilități se bucură doar președintele Timofti care, după ce și-a încheiat mandatul, beneficiază de birou, mandat și mașină”, a declarat secretarul general de stat Andrei Spînu.

„Vorbim de facilitățile care au fost introduse în 2016. Domnul Lucinschi, ca și ceilalți președinți, beneficiază de mașină de serviciu, care se trag din facilitățile pe care le-au avut foștii președinți până la aceste modificări introduse în 2016”.

Astăzi Guvernul a votat un proiect care prevede că persoanele ce au ocupat funcția de președinte al țării nu vor mai fi asigurate de către stat cu birou și asistent personal pentru o perioadă de 4 ani de la încheierea mandatului.

Documentul mai stabilește că foștii președinți ai țării vor beneficia de automobil de serviciu numai la solicitare. Potrivit estimărilor, se vor economisi anual circa jumătate de milion de lei din bugetul de stat.


Pub