Locomotiva unui tren a fost cuprinsă de flăcări aseară, în raionul Fălești
Social 30 august 2019, 22:07 | 1361

Locomotiva unui tren care efectua cursa Bălți - Ungheni a fost cuprinsă de flăcări aseară, în jurul orei 18, în apropierea satului Sărata Veche, raionul Fălești. În momentul izbucnirii incendiului, în vagoane erau peste 30 de pasageri. Amănunte aflați din următorul grupaj de știri.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, flăcările au izbucnit în locomotiva din spate a garniturii, care avea două locomotive și trei vagoane, în care se aflau 33 de pasageri. La fața locului au intervenit două echipaje de salvatori. Pasagerii au reușit să iasă din tren imediat după izbucnirea incendiului, iar pompierii au localizat arderea și au prevenit răspândirea focului. Flăcările au distrus însă motorul locomotivei. Acesta nu este singurul incident de acest fel din ultimul timp. Un caz similar s-a produs în iulie. Atunci, locomotiva unui tren ce efectua cursa Ungheni - Bălți a luat foc în apropierea satului Scumpia, raionul Fălești. Mecanicul și asistentul lui au fost internați în Spitalul Raional Ungheni după ce s-au intoxicat cu fum. Focul a distrus acea locomotivă în proporție de 80 la sută. Tot în iulie, locomotiva unui tren care urma să ajungă la Ungheni a luat foc în timpul deplasării, în Chișinău. Din fericire, în acest caz, nimeni nu a avut de suferit.

Trei bărbați, suspectați de comiterea unor tâlhării, furturi și jafuri în raionul Orhei și în municipiile Chișinău și Bălți, au fost reținuți în cadrul unei operațiuni la care au participat zeci de polițiști. Potrivit Inspectoratului Național de Investigații, membrii grupării au fost monitorizați din mai până în august, iar IERI, trei dintre aceștia, printre care și organizatorul, o autoritate criminală, condamnat anterior pentru infracțiuni patrimoniale și cauzarea leziunilor corporale grave, soldate cu deces, au fost reținuți în raionul Orhei. Suspecții au între 21 și 35 de ani. Fiecare dintre ei ar fi avut un rol bine determinat de către capul grupării. Ei ar fi comis peste 10 furturi din locuințe și mașini, o răpire de automobil, huliganism, o amenințare cu omor și răfuială fizică, dar și altele. Suma pagubelor la infracțiunile probate până în prezent s-ar ridica la aproximativ 300 DE MII de lei. Polițiștii mai spun că suspecții pătrundeau noaptea în locuințe. În unele cazuri, imobilizau proprietarii, după care furau bani și obiecte de valoare. În urma perchezițiilor efectuate, au fost depistate și ridicate mai multe astfel de bunuri. Totodată, cel de-al patrulea suspect va fi dat în urmărire internațională pentru că a plecat din Republica Moldova la sfârșitul lunii iunie. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 10 ani de închisoare. 

Opinia ta contează. Comentează!