În mai multe state americane a fost instituită stare de urgență din cauza furtunii „Dorian”
Externe 30 august 2019, 22:22 | 1158

Uraganul „Dorian” amenință statul american Florida, unde a fost instituită stare de urgență. Specialiștii spun că „Dorian” ar putea fi cea mai puternică furtună, din 1992 încoace. Uraganul a modificat și agenda președintelui Donald Trump, care și-a anulat vizita în Polonia.

Uraganul „Dorian” va lovi statele Georgia, Alabama, South Carolina și West Virginia. În Florida, unde a fost decretată stare de urgență, furtuna va fi de categoria 4, a doua cea mai puternică, potrivit scalei de măsurare a intensităţii uraganelor. Prognoza i-a determinat pe mulți americani să-și facă provizii.

Donald Trump şi-a anulat vizita pe care o avea programată la finalul acestei săptămâni în Polonia, deoarece doreşte să rămână în Statele Unite pentru a se asigura că autorităţile sunt pregătite pentru uraganul Dorian, potrivit Reuters. Trump era așteptat la Varșovia pentru a marca 80 de ani de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ministerul român de Externe a transmis o atenționare de călătorie în Statele Unite și a avertizat cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în această țară că traficul aerian ar putea fi dat peste cap în următoarele zile. Uraganul „Dorian” ar urma să scadă în intensitate marți. 

Opinia ta contează. Comentează!