15:45:29 29.03.2024
Stiri

O instituție publică în care se plătesc salarii de zeci de mii de lei pe lună DISPARE: Decizia Guvernului

Economie 30.08.2019 16:15 Vizualizări3168 Autor: Ziarul National
O instituție publică în care se plătesc salarii de zeci de mii de lei pe lună DISPARE: Decizia Guvernului Joblist


Întreprinderii de stat „MoldData”, cunoscută opiniei publice pentru salariile grase plătite lunar angajaților, unde șeful ridica circa 44 de mii de lei pe lună, va fi absorbită de către Instituţia publică „Serviciul Tehnologia Informaţiei şi Securitate Cibernetică”.

Potrivit unei decizii aprobate astăzi de Guvern, scopul fuziunii celor două instituții este consolidarea centrelor de date în sectorul public şi de raţionalizare a administrării sistemelor informaţionale de stat şi anume îmbunătăţirea calităţii serviciilor IT prestate autorităţilor publice.

Un raport al Agenției Proprietății Publice arată că „MoldData” se află în topul instituțiilor de stat unde se plătesc cele mai mari salarii. În 2018, salariul mediu la „MoldData” a fost de 14 mii de lei, iar șefa acestei instituții, Ana Bradu, a ridicat circa 44 de mii de lei lunar.

Disponibilizarea personalului în legătură cu reorganizarea Întreprinderii de Stat „MoldData”, în cazul imposibilității transferului acestuia, se va efectua în conformitate cu legislația muncii. Cheltuielile ce țin de reducerea statelor de personal în legătură cu absorbția Întreprinderii de Stat „MoldData” vor fi asigurate din contul veniturilor proprii ale persoanei juridice absorbite transmise Instituției publice „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md