Un rus a devenit designer-şef Koenigsegg, iar cel de la Infiniti a plecat după doar doi ani de muncă

Compania suedeză Koenigsegg anunţă că şi-a găsit un nou designer-şef. Este vorba despre rusul Alexander (Sasha) Selipanov, anterior şef al design centrului Global Genesis Advanced Studio.

El a fost numit nu doar director de design pentru brandul suedez, ci şi stilist principal al diviziei RAW Design House, care oferă servicii exclusive pentru unii dintre clienții Koenigsegg. În funcţie va intra din octombrie 2019.

Alexander a absolvit Art Center College of Design din Pasadena, California, şi şi-a început cariera la VW în anul 2005. În anul 2010 s-a alăturat echipei Lamborghini, acolo unde a contribuit la apariţia modelului Huracan.

În 2014 a fost numit şef de design exterior şi creativ la Bugatti! Anume el a fost responsabil pentru exteriorul conceptului Bugatti Vision Gran Turismo și a hipercarului de serie Bugatti Chiron.

Iar în 2017 Sasha a fost numit șef al Global Genesis Advanced Studio al mărcii care aparţine concernului Hyundai. Echipa sa a lucrat la recentele showcar-uri Genesis Essentia şi Genesis Mint.

Acesta este un vis devenit realitate. Am urmat calea Koenigsegg de ani de zile și am fost un mare fan al spiritului liber al companiei și a angajamentului față de inovație. În lumea de astăzi, povestea și realizările Koenigsegg sunt de neegalat. Sunt onorat să-mi ofer experienţa mea profesională, precum și pasiunea mea pe tot parcursul vieții faţă de mașinile sport pentru Koenigsegg”, a declarat Selipanov.

Poţi citi AICI un interviu interesant şi actual cu Selipanov (în limba rusă).

Vezi şi: (video) Fondată de un tânăr de 22 de ani! Marca Koenigsegg marchează 25 de ani de la apariţie

În context, vă mai informăm despre o mişcare recentă în lumea designerilor auto. Fostul designer-şef BMW, Karim Habib, a plecat şi de la Infiniti după ce a lucrat acolo doar doi ani de zile. Compania anunţă că acesta “pleacă pentru a urmări alte oportunități”.

În locul său a fost numit Taisuke Nakamura, care îşi va ocupa postul cu drepturi depline de la 1 septembrie 2019.

Nakamura este în prezent responsabil pentru strategia de design global și designul conceptelor, dar şi a vehiculelor de producţie. El s-a alăturat Nissan Motor Co, Ltd. în 1993 după absolvirea Kyoto City University of Arts cu o licenţă în Product Design. Între timp el a lucrat asupra mai multor modele la Nissan Design Europe din Londra în calitate de design manager. A mai fost responsabil pentru proiectarea unor concepte emblematice electrice, cum ar fi INFINITI QX Inspiration, Prototype 10 şi Qs Inspiration, printre multe alte vehicule.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/