/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Acord semnat! România și R. Moldova vor putea face schimb de organe, pentru pacienții care au nevoie de transplant

missing
30 august 2019, ora 17:50

Agenția de Transplant din R. Moldova și Agenția Națională de Transplant din România au semnat astăzi, la București, un acord de colaborare pentru a putea face schimb de organe pentru pacienții care au nevoie de transplant și stau în listele de așteptare, până la identificarea donatorilor.

Dacă anumite organe nu pot fi folosite în România, din lipsă de receptori compatibili, acestea vor putea ajunge în Republica Moldova și invers. În cazul unei urgențe medicale, cele două agenții vor încerca să găsească soluții pentru a identifica un organ compatibil pentru pacientul care are nevoie de transplant”, precizează Ministerul Sănătății din România, într-un comunicat de presă emis astăzi.

„Pentru noi este foarte important să găsim organe pentru pacienții care au nevoie de un transplant. Mai avem un Acord de colaborare și cu Ungaria. Implementarea acestui Acord semnat astăzi necesită unii pași care trebuie pregătiți minuțios. România are o capacitate mai mare în ceea ce privește transplantul de organe. De aceea, pe viitor, sperăm ca unii pacienți din Republica Moldova să poată fi transplantați în România”, a declarat Sorina Pintea.

În baza aceluiași acord de colaborare,  se va putea face și un schimb de experiență între personalul medical implicat în activitatea de transplant.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram