/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/FOTO/ Vinurile din Moldova au înregistrat un nou record de medalii la un concurs din Coreea de Sud

missing
30 august 2019, ora 18:55

Vinurile din Moldova au înregistrat un nou record de medalii la concursul Asia Wine Trophy 2019. Un vin a fost premiat cu „Marea Medalie de Aur”, 34 de vinuri au fost medaliate cu aur, iar 21 cu argint. Competiția s-a desfășurat în perioada 18-21 august, la Daejeon, Coreea de Sud.

„Suntem extrem de încântați să promovăm cel mai competitiv produs din țara noastră – Vinul Moldovei – la această competiție și să atestăm un nou record de medalii. Vedem o deschidere a pieței asiatice pentru vinurile moldovenești și ne bucurăm să oferim susținere în promovarea țintită și strategică pe piețe de valoare înaltă”, a declarat directorul Oficiului Național al Viei și Vinului Gheorghe Arpentin.

Concursul a continuat cu o expoziție specializată „Daejeon Wine Festival” la care au participat 18 producători din Republica Moldova, reuniți la cel mai impresionant stand al expoziției sub umbrela brandului național vinicol „Wine of Moldova”.

Expoziția se află la cea de-a șaptea-a ediție și oferă o platformă pentru noi contacte de afaceri și de expansiune a culturii vinului printre consumatori. Pe durata expoziției, vinăriile participante au fost susținute de ambasadorul Republicii Moldova în Coreea de Sud cu reședința la Tokyo, Vasile Bumacov.

„Rezultatele remarcabile ale vinurilor Moldovei se datorează participării active și responsabile a producătorilor din țara noastră la asemenea evenimente de anvergură în Asia. Ambasada susține promovarea produselor moldovenești pe piața sud-coreeană pentru impulsionarea exporturilor de vin moldovenesc și a fost alături de producători la inaugurarea standului național. Salutăm implicarea plenară a organizatorilor în expoziție și a membrilor comunității moldovenilor stabiliți în Republica Coreea”, a spus ambasadorul Vasile Bumacov.

O conferință specializată dedicată vinurilor și afacerilor în domeniu a cuprins peste douăzeci de seminare și master-class-uri destinate reprezentanților rețelelor comerciale, importatorilor, jurnaliștilor și sommelierilor.

Jurnaliștii sud-coreeni au denumit Moldova un gigant mic al lumii vinului. „Rezultatele Vinului Moldovei ne încântă mai ales pentru că sunt un impact al programelor de calitate și de promovare implementate cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova în ultimii ani, în colaborare cu ONVV și demonstrează că vinurile noastre pot fi competitive pe piețe de valoare adăugată înaltă, așa cum sunt piețele asiatice, în special cea sud-coreeană și japoneză. De aceea în cadrul Zilei Naționale a Vinului am invitat o delegație de 8 jurnaliști și importatori sud-coreeni în Moldova pentru a demara un set de acțiuni de marketing și promovare pe această piață”, a punctat vicedirectorul Proiectului de Competitivitate din Moldova Diana Lazăr.

Concursul Asia Wine Trophy este cel mai mare concurs de vinuri din Asia care se desfășoară sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV), fiind înscrise peste 4000 de probe din întreaga lume, iar aprecierea calității vinurilor a fost efectuată de experți din 26 de țări, inclusiv șase  degustători din Republica Moldova. Conform regulamentului OIV, doar 30 la sută din mostrele înscrise în concurs pot obține medalii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram