image
Sursa foto: bordergov.md

Un bărbat din Lipcani, suspectat de creșterea ilegală a plantelor de cannabis; Individul NU este la prima abatere de la lege

Un locuitor al orașului Lipcani este documentat de polițiști pentru că ar fi crescut plante de canabis. Bărbatul a fost anterior în vizorul Poliției, pentru astfel de ilegalități.

Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord împreună cu câinele de serviciu Monti au depistat o porțiune de teren îngrijită pe care creștea plante asemănătoare canabisului și o cantitate de masa vegetală uscată ascunsă într-o debara.

bordergov.mdbordergov.md

Incidentul a fost înregistrat în urma valorificării unei informații operative parvenite în adresa Direcției, privind cultivarea și prelucrarea ilegală a plantelor care conţin droguri sau etnobotanice. Astfel că, angajații SPF Lipcani și Criva au întreprins acțiuni de verificare în mai multe locații, iar în apropierea unui bloc locativ din orașul Lipcani a fost depistate și ridicate peste 300 de fire de plante asemănătoare canabisului. 

De asemenea, în construcția rudimentară din nemijlocita apropiere, cu ajutorul patrupedului Monti a fost depistată o cantitate de vegetație uscată, de culoare verde închis cu un miros specific canabisului. Identificat, bărbatul în vârstă de 38 de ani s-a eschivat de a comunica detalii. 

Ca urmare, plantele au fost smulse și preluate probe pentru efectuarea expertizei. Cercetările sunt în derulare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și a persoanelor implicate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: