Deputatul Dumitru Alaiba a fost chemat la Procuratura Generală în calitate de martor în dosarul privind uzurparea puterii în stat

Deputatul Dumitru Alaiba a fost chemat la Procuratura Generală în calitate de martor în dosarul privind uzurparea puterii în stat.

Foto: UNIMEDIA

„Sunt invitați și alți colegi din parlament. Sunt convins că tentativa exponenților Partidului Democrat de a uzurpa puterea în stat trebuie condamnată și pedepsită.

Nimeni nu are absolut nici un drept să calce în picioare voința poporului, iar PD a făcut anume asta și timp de o săptămână de facto a controlat ilegal instituțiile statului. Dacă vrem să descurajăm ascensiunea unui viitor potențial uzurpator, trebuie să-l pedepsim dur pe precedentul. Cel mai mult Plahotniuc s-a simțit încurajat de faptul că nu l-am pedepsit pe Voronin.

Nu e răzbunare în nici un fel. Este justiție. Ai comis crima - răspunde pentru ea”, se arată într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Amintim că mai mulți deputați democrați și foști miniștri din Guvernul Filip îi cer procurorului general interimar, Dumitru Robu, să înceteze urmărirea penală pe faptul uzurpării puterii de stat.

UNIMEDIA amintește că după ce inițial Procuratura Generală a refuzat pornirea urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat către fosta guvernare a Republicii Moldova în perioada 7 – 14 iunie 2019, la data de 5 august, a fost dispusă iniţierea unei cauze penale în acest sens.

Exercitarea urmăririi penale pe acest caz va fi efectuată de un grup de urmărire penală, formată din procurori, ofiţeri de urmărire penală şi ofiţeri de investigaţie din diferite subdiviziuni ale organelor de drept, iar Procuratura va informa despre evoluţia investigaţiilor pe acest caz.

UNIMEDIA amintește că la data de 25 iulie, Procuratura Generală a anunțat că a examinat denunţul lui Andrei Năstase, înregistrat la 20 iunie 2019 şi ca urmare, a emis ordonanţă de refuz în pornirea urmăririi penale pe motiv că nu există fapta infracţiunii de „uzurpare a puterii de stat”.

UNIMEDIA amintește că Andrei Năstase a expediat un denunț în adresa Procuraturii Generale ca urmare a acțiunilor întreprinse de judecătorii Curții Constituționale în perioada 7 iunie - 10 iunie curent. În denunț, Năstase solicita tragerea la răspundere a judecătorilor Curții Constituționale, ridicarea imunităţii parlamentare a lui Vladimir Plahotniuc precum și tragerea la răspundere a liderului PDM.


Pub