(video) Lilian Carp pleacă din Blocul ACUM? Deputatul: „Eu am luat decizia”

După ce acum o săptămână deputatul Lilian Carp a anunțat că va pleca din Blocul ACUM, dacă Vladimir Țurcan nu pleacă din funcția de președinte al Curții Constituționale (CC), fostul liberal spune că a luat o decizie în acest sens, însă „puțintică răbdare”.

„Puțintică răbdare. O să vedeți. Noi așteptăm ca anumite acțiuni să se întreprindă după cum s-a promis. Decizia mea este luată. Am asigurări că se vor schimba anumite lucruri în timpul apropiat. Eu sper că-și va da demisia”, a declarat deputatul ACUM, Lilian Carp.

Amintim că la data de 21 august, deputatul din partea Blocului ACUM, Lilian Carp, amenința că va pleca din blocul ACUM, dacă Vladimir Țurcan nu pleacă din funcția de președinte al Curții Constituționale.

Carp s-a arătat indignat de toate conflictele din ultima perioade care s-a făcut în jurul Înaltei Curți.

UNIMEDIA amintește că Judecătorii Curţii Constituţionale l-au ales în calitate de preşedinte al Curţii pe Vladimir Ţurcan.

Prim-ministra Maia Sandu, într-o postare pe Facebook, a declarat că numirea lui Vladimir Țurcan președinte al Curții Constituționale este „un lucru grav care știrbește și mai mult încrederea” în instituție și a cerut judecătorilor să facă public votul.

Cu critici față de numirea lui Țurcan în respectiva funcție au ieșit deputați din ACUM și PDM.

În schimb, președintele Igor Dodon nu se arată împotriva numirii lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale și spune că mizează pe activitatea cât mai onorabilă a CC-ului.

Pe de altă parte, Vladimir Țurcan a spus că numirea sa „s-a făcut conform legislației” și a adăugat că, criticile sunt „emoții, pur și simplu, dar cred că o să treacă și asta”.


Pub