(video) Ilegalități la nodul feroviar din Bender. Lilian Carp: „Se vindea ilegal aluminiu și cupru”

Nodul feroviar din Bender ar activa cu încălcări grave. Angajații întreprinderii ar comercializa ilegal aluminiu și cupru. Desprea aceasta a anunțat deputatul ACUM, Lilian Carp, care susține că a fost sesizat de un grup de angajați din cadrul instituției, iar în acest sens, i-a oferit și imagini video drept dovadă.

„La data de 23 iulie 2019 au fost făcute verificări de către securitatea internă a Căilor Ferate la nodul feroviar din Bender, unde au fost depistate anumite încălcări în ceea ce privește casarea anumitor vagoane. Cel mai important nu este casarea, cât ascunderea unor metale, vorbim de matele colorate care sunt scumpe - aluminiu, cupru, ce sunt vândute ilegal de către unii angajați a Căilor Ferate”, a declarat Lilian Carp, în cadrul unui briefing de presă.

Schema dată ar fi pusă la cale către persoane cu funcții de frunte din cadrul Căii Ferate, iar în urma verificărilor, cazul dat a fost pus pe masa oamenilor legii din Bender.

„Pot confrima prin acest video, cum se scoate sigila mai multor depozite, în care, conform actelor, în acest încăperi nu era nimic. După ce au fost aceste verificări, a fost anunțat comisariatul de Poliție Bender, Varnița, în urma căruia s-a deschis un dosar de urmărire penală”, a mai adăugat Lilian Carp.

În acest sens, deputatul a venit cu mai multe solicitări în adresa Procuraturii Generale (PG), Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Curții de Conturi (CC).

„Solicit PG să monitorizeze acest caz, pentru ca apinia publică să cunoască rezultatele investigării. A doua solicitare este către MAI, să asigure că acest caz să nu fie mușamalizat de către IP Bender. A treia solicitare este către Curtea de Conturi, să evalueze pierderile care au fost generate de activitatea fabricii de producere a traverselor”, a menționat parlamentarul.


Pub