Omorul de la Vulcănești: Tânărul care a împușcat mortal un consătean, trimis în judecată. Alți patru, puși sub acuzație

Tânărul care a împușcat mortal un bărbat în vârstă de 37 de ani, din satul Vulcănești, raionul Nisporeni, a fost trimis în judecată. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a expediat cauza penală în judecată.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit unui comunicat emis de PCCOCS, procurorii au acumulat probe incontestabile, inclusiv și secvențe video din momentul comiterii infracțiunii, care au permis a constata că în rezultatul unei cerți ce s-a produs cu puțin timp înainte de momentul infracțiunii, cinci consăteni s-au deplasat la domiciliul victimei, situat în satul Vulcănești din raionul Nisporeni unde la poarta gospodăriei acestuia, în prezența soției și fiicei minore, i-au înjurat și amenințat cu aplicarea violenței.

În timpul altercației, unul din agresori, și anume un tânăr de 24 ani, având asupra sa pistolul de model ,,Glock” care îl deținea legal, a efectuat mai multe împușcături în direcția victimei, cauzându-i acestuia multiple plăgi și în consecință persoana a decedat.

Patru făptași au fost puși sub învinuire, pentru care riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 7 ani, iar individul care a efectuat împușcătura a fost pus sub învinuire, riscă o pedeapsă de la 15 la 20 ani închisoare sau detențiune pe viață.

Cazul a avut loc la 25 mai 2019.


Pub